פעוט שחייב להיות בתנועה לטובת היציאות

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• פעוט שחייב להיות בתנועה לטובת היציאות
    ויקי
    05/03/2024

שלום רב,
    בני בן שנה ו11 חודש, מאז שהוא נולד יש לנו מורכבות עם יציאות של צואה, הוא בינקות היה יכול מספר ימים להיות ללא יציאות סבל נורא מכאבי בטן עד שחשבנו שזו רגישות לחלב הנקתי אותו בשילוב עם תמ"ל צמחי (אני לא אכלתי דברי חלב בכלל) , אך זה לא עזר והיינו צריכים כדי לעודד יציאות ממש לדגדג, לעשות עיסויים ולעיתים גם נרות (אציין כי מעולם לא עשה קקי בשינה חייב להיות בערות מלאה מאז הינקות) כאשר החל לזחול כדי לעשות קקי היה מזיז את עצמו (מנדנד את הגוף קדימה אחורה) כעת הוא חייב להיות בתנועה לשחק או ללכת כדי לעשות, ממש ברמה שאם יש לו קקי שהוא לא עשה לפני השינה הוא מתעורר באמצע הלילה בכאבים של צרחות יוצא לסלון ולא נרגע עד שמצליח לעשות .
    אציין שהיציאות רכות ותקינות . פניתי לרופא גסטרו ילדים שאמר לי כל עוד יש יציאות הכל תקין גם לרופא משפחה אף אחד לא יודע לומר לי מזה אבל אני יודעת שזה לא תקין הילד סובל זה כל היום סביב הקקי שלו שגורם להמון אי נוחות ושינויים בלוז כי אם יש קקי לפני שינה אז זה יכול לקחת גם עד שעתיים עד שיעשה ואז אפשר לשים אותו לישון .
    אני מיואשת ועובדת עצות .
    הרופאה לא מביאה לי הפניה לצילום בטן ...
    אשמח לדעת אם מכיר שמעת או נתקלת בזה

תודה רבה ד"ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים ביציאות בבן שנתיים

ד"ר אחיה אמיר
    20/03/2024

הי ויקי
    אני מסכים איתך שהדפוס אינו שגרתי ואינו תקין לגמרי.
    כדאי לעשות הערכה מסודרת- בדיקות דם, צלום בטן ולפי הצורך בדיקות נוספות.
    גם אם הכל תקין, בנך יהנה מטיפול סימפטומטי לריכוך היציאות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו