גסטרו- אבחון גסטריטיס כרונית

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• גסטרו- אבחון גסטריטיס כרונית
    דנה
    23/04/2024

שלום אני סובלת במשך שנה עם בחילות ובגדול בעיות עיכול ועשיתי גסטרוסקופיה בפעם השנייה ומצאו לי בקיבה גסטריטיס כרונית ללא נוכחות של החיידק הליקובקטר
    רציתי לשאול איך אוכל לטפל בזה? אני מקפידה על האוכל המתאים ואני לקחתי בעבר סותרי חומצה אבל הם לא משפיעים עליי ובנוסף גיליתי שאני רגישה לאלומיניום מה שמכיל סותרי חומצה. יש דרך להחלים מזה? מה אוכל לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גסטריטיס כרונית

ד"ר אחיה אמיר
    20/05/2024

הי דנה
    הממצא של דלקת כרונית בקיבה, ללא נוכחות של החיידק HP הוא ממצא נפוץ למדי.
    לאור העובדה שסותרי חומצה לא השפיעו עלייך לטובה, צריך לשקול עם בהכרח יש קשר בין ההממצא האנדוסקופי/היסטולוגי לבין התלונות שלך.
    כאשר הדלקת היא הגורם לתלונות- לרוב צפויה תגובה מטיבה תחת טיפול בתרופות כגון אומפרזול, נקסיום ודומותיהן.
    כאשר אין הטבה, צריך לבדוק את האפשרות כי התלונות שלך הן למעשה פונקציונליות ולא קשורות לממצא.
    לסיכום- אין לי פתרון פשוט עבורך. זהו תהליך מתמשך שיש בו גם אלמנטים של ניסוי וטעיה.
    אני מציע שתתמידי במעקב אצל הגסטרואנטרולוג שלך.
    לרוב, יש פתרונות ודרכים להקל.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו