עצירות קשה בנסיון מעבר למוצקים תינוקת בת 5.5 חודשים

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• עצירות קשה בנסיון מעבר למוצקים תינוקת בת 5.5 חודשים
    מזי
    20/05/2024

היי דק׳ אחיה אמיר
    הבת שלי בת 5.5 חודשים אוכלת תמ״ל נוטרילון פפטי מגיל 3 חודשים (אובחנה אצלך עם רגישות לחלבון חלב פרה) ולוקחת לוסק במינון 3.5 מל פעמיים ביום (יש לה ריפלוק). בגלל הריפלוקס מסמיכים לה את הנוטרילון פפטי בדייסת קונפלור של מטרנה (2 כפיות על בקבוק של 120) . היא ניזונה מזה מגיל 3 חודשים והכל בסדר ועושה קקי קבוע בתדירות של כל יומיים (קקי רך ולא קשה).התחלתי טעימות של פירות וירקות הכל היה בסדר והיא מאוד נהנת ומסוגלת לאכול כמות של כוס חד פעמית הבעיה שכל פעם שהיא אוכלת יותר מכפית היא מפתחת עצירות קשה עד שאני חוזרת לתמל ללא מוצקים כלל ויוצא לה אחרי כמה ימים קקי קשה ויבש מאוד וחוזר חלילה כך כבר כחודש.
    קראתי שבננה ותפוח יותר קשים לעיכול וניסיתי להקטין כמויות ולתת אגס וקישוא ועדיין לאחר כשליש כוס אגס וקישוא שוב עצירות .
    האם יש קשר לרגישות לחלבון חלב פרה ??ומה ניתן לעשות בנידון כדי להתחיל מעבר למוצקים??
    אודה לעזרתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירות בבת חצי שנה

ד"ר אחיה אמיר
    21/05/2024

הי מזי
    תסלחי לי, איני זוכר את פרטי המקרה של בתך.

כפי שתארת את השתלשלות הארועים- הדברים לא לגמרי הגיוניים לי. בכל אופן אנסה לעזור.

ראשית, אני מציע להפסיק את ההסמכה עם הקורפלור, שבטוח גורמת להקשיית היציאות.
    מעבר לזאת, בשלב זה את אמורה לבנות בהדרגה אכילה של מוצרי מזון מגוונים. זה הזמן להתחיל לבסס ארוחה, מקסימום שתיים ביום, המבוססות על כלכלה מגוונת. כמותית, עדיין רוב הדיאטה אמורה להתבסס על חלב.
    במידה והארוחות המוצקות הן של פירות- לא אמורה להיווצר עצירות.

האם אכן מדובר בעצירות? עצם יציאת יציאה מוצקה לא בהכרח מעידה על עצירות. האם כאובה? האם מתקיים דפוס של אי-נוחות עם הקלה לאחר היציאה?
    אם לא- לא בטוח שמדובר בעצירות של ממש.

בכל אופן- נשמע לי שצריך ביקור פרונטלי, אצלי או אצל גסטרואנטרולוג אחר. האמת והפתרונות נמצאים בפרטים הקטנים.
    להת'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו