חזרה לנוטרילון רגיל מנוטאילון פפטי

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• חזרה לנוטרילון רגיל מנוטאילון פפטי
    אמא של דויד
    29/07/2024

שלום רב,
    דויד הקטן שלנו צורך נוטרילון פפטי מזה כחודש וחצי אחרי שסבל מכאבי בטן וכנראה גם רפלוקס סמוי ברמה כזאת או אחרת. כאשר אכל נוטרילון רגיל הצואה שלו היתה צהובה עם מעין חלקים כהים/שחורים בתוכה. עם הפרטי הצואה שלו ירוקה חאקי ונוזלית יותר ואני תמיד חוששת שהןא בעצם משלשל. עם הפפטי הוא גם אוכל הרבה פחות (אולי פחות טעים לו). אני תוהה האם ומתי נכון לחזור לתמל רגיל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פורמולה מפורקת- מתי ולכמה זמן

ד"ר אחיה אמיר
    13/08/2024

הי אמא של דויד
    לא לגמרי ברור לי מדוע יעצו לכם לעבור לפורמולת נוטרילון-פפטי.
    מדובר בפורמולה "מפורקת"- בה חלבוני חלב הפרה מפורקים לחתיכות קטנות (פפטידים) והיא מיועדת לתינוקת בעלי אלרגיה לחלבון חלב פרה.
    ייתכן והרופא חשב שכאבי הבטן ו/או ארועי הריפלוקס הם ביטוי לאלרגיה לחלבון חלב פרה.

כאשר מדובר באלרגיה אמיתית- בד"כ מקובל להמשיך בפורמולה המפורקת עד גיל 10-12 חודשים ורק אז לנסות לחזור ולצרוך מוצרי חלב- תוך היווצאות ברופא ולעיתים אף לאחר ביצוע טסטים אולרגיים מסודרים.

במקרה שלכם כאמור, לא ברור לי מה הייתה הסיבה להתחלת הפורמולה המפורקת. ניתן לנסות לחזור לתמ"ל רגיל ולראות מה קורה. לא נראה לי שהייתה אינדיקציה להחלפה מלכתחילה.

לגבי צבע היציאות- זה תקין וזה תקין.
    פורמולות מפורקות אכן פחות טעימות (ומריחות) לעומת תמ"ל רגיל. וגם צפוי שמרקם היציאות יהיה מעט רך מהרגיל.
    בקיצור- לא נשמע מדאיג. תנסו לחזור ותראו מה קורה.

בכל השאלות הללו, רופא הילדים אמור לתת לכם מענה טוב.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו