דם בצואה אצל תינוק בן 5 חודשים

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• דם בצואה אצל תינוק בן 5 חודשים
    לורין
    31/07/2024

היי בוקר טוב,
    לבן שלי יש יציאות ממש ריריות ומימיות מגיל לידה, עושה פעמיים - שלוש פעמים ביממה צואה (אוכל נוטרילון רגיל שלב 1 מרגע הלידה)
    הלכנו מספר פעמים לרופאה אך בגלל שהיציאות שלו הם רק פעמיים- שלוש הרופאת ילדים אמרה שלא מדובר בשלשול והכל בסדר ואולי הריר הוא בעצם ליחה כי הוא גם הרבה מנוזל, עשינו תרבית צואה פעמיים שיצאו תקינות. לפני קצת פחות מחודש הופיע לראשונה בחיתול נקודות דם ישן בצבע שחור ונקודת דם קטנה אחת בצבע אדום. הלכנו שוב לרופאה שאמרה שלדעתה לא מדובר באלרגיה לחלבון פרה כי אין לו סימפטומים נוספים (הוא עולה יפה במשקל וגם אוכל יפה) אמרה לי שאני יכולה לנסות לתת לו נוטרילון פפטי שלב 1 אך לדעתה אין צורך ורק לעקוב. שלשום פתאום שוב היה לו בצואה נקודה של דם אדום ואתמול גם באחת היציאות היה שוב ממש 2 נקודות קטנות של דם אדום. האם לדעתך יש צורך להחליף לו את התמ״ל נוטרילון פפטי? הוא בן 5 חודשים חוץ מהיציאות המימיות ריריות ושלוש פעמים של נקודות של דם בקקי הוא בסדר גמור לא נראה שסובל מכאבי בטן ועולה יפה במשקל לפי טיפת חלב. מאמינה שמדובר ברגישות (לא באלרגיה) לחלבון חלב פרה אך האם באמת יש טעם להחליף לו את האוכל בשלב כזה? אני מפחדת שהוא לא ירצה לאכול את האוכל החדש. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם בצואה אצל תינוק בן 5 חודשים - המשך

לורין
    08/08/2024

היי דוקטור ערב טוב,
    מעדכנת שמאז היה עוד מקרה של נקודת דם בקקי ולכן בהתייעצות הרופאת ילדים החלטנו שכן להביא לו נוטרילון פפטי, הוא כמובן לא אוהב את הטעם של האוכל החדש אך יותר חשוב הצואה שלו לא השתנתה חוץ מזה שלא הופיעו נקודות דם יותר (עדיין הצואה שלשולית מימית עם ריר והפעם הצבע שלה התחלף לירוק מאז האוכל החדש) מה שכן נראה שהוא סובל כעת מכאבי בטן אחרי ההחלפה והוא עושה הרבה יותר גזים ופולט הרבה יותר ולא נינוח. האם זה הגיוני? אשמח בתשובתך להתייחסות גם להודעה הראשונה שרשמתי. אני לא יודעת האם יש צורך להמשיך עם האוכל הזה או אולי המדובר בבעיה אחרת שיש לבדוק (מציינת שוב שעשינו 2 בדיקות צואה ויצאו תקינות) תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות דם(?) בצואה בתינוק חיוני

ד``ר אחיה אמיר
    13/08/2024

הי לורין
    סיפרת סיפור מעט מורכב עם הרבה פרטים, אך עדיין אין לי את התמונה המלאה.

האפשרויות שעומדות על הפרק:
    - אולי לא מדובר בדם אלא בשייר מזון, או הברזל אותו הוא נוטל
    - נקודת דם כתוצאה ממעבר גוש צואה שפצע את פי הטבעת
    - אלרגיה לחלבון חלב פרה
    - זיהום ע"י חיידק (פחות סביר לאור תרבית שלילית) או פרזיט (האם נבדק?)
    - וישנן גם סיבות נוספות

אם המצב נמשך- אני חושב שכדאי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג ילדים.
    בכל מקרה- תצלמו יציאות חשודות כדאי שהרופא יוכל לראות במה מדובר.
    להת'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות דם בצואה

ד"ר אחיה אמיר
    13/08/2024

הי לורין
    סיפרת סיפור מעט מורכב עם הרבה פרטים, אך עדיין אין לי את התמונה המלאה.

האפשרויות שעומדות על הפרק:
    - אולי לא מדובר בדם אלא בשייר מזון, או הברזל אותו הוא נוטל
    - נקודת דם כתוצאה ממעבר גוש צואה שפצע את פי הטבעת
    - אלרגיה לחלבון חלב פרה
    - זיהום ע"י חיידק (פחות סביר לאור תרבית שלילית) או פרזיט (האם נבדק?)
    - וישנן גם סיבות נוספות

אם המצב נמשך- אני חושב שכדאי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג ילדים.
    בכל מקרה- תצלמו יציאות חשודות כדאי שהרופא יוכל לראות במה מדובר.
    להת'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו