מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בחילות כאבי בטןרוני ויינשטין13/08/2024
אני מעל שנה וחצי עם בחילות יומיומיות , לסירוגין כאבי בטן עליונה ואזור הטבור, נפיחות, ועליית האוכל (ריפלוקס) גם היה צרבות אבל בגלל נטילת של נקסיום כבר לא מרגישה צרבת נכון לעכשיו כבר יומיים עם כאבי בטן באיזור שפירטתי ובחילות מפריע לי העניין של הבחילות מאוד. תחילה עשיתי בדיקה להליקובקטר יצא חיובי עשיתי טיפול אנטיביוטי ומאז שלילי ועשיתי גסטרו פעמיים הראשון תקין והשני ראו גסטריטיס כרונית בדיקות דם רחבות תקינות , עשיתי מיפוי התרוקנות קיבה ובסהכ הבדיקה יצאה תקינה. לוקחת נקסיום כל יום , זופרן כשיש לי בחילה קשה. מה אני יכולה עוד לעשות?!?!?! קשה לי מאוד! אני לא יכולה לתפקד ולעשות הרגלים יומיומיים ולפעמים אני מרותקת למיטה. בבקשה תכוון אותי . מלפני שנה וחצי הרגשתי מעולה לחלוטין וברגע אחד הכל השתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלונות ממושכות של בחילות, כאבי בטן, נפיחות בטנית
ד"ר אחיה אמיר13/08/2024הי רוני
נשמע שאת צריכה לראות גסטרואנטרולוג להערכה מסודרת.
לא נראה לי שאוכל לעזור לך דרך פורום זה.
קחי בחשבון שלפעמים עושים בירור מקיף ועדיין לא מוצאים סיבה ברורה לתלונות. במקרים שכאלה אנו קוראים לתלונות- "תלונות פונקציונליות".
במידה וזה המקרה- המענה הנדרש הוא מסוג אחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לנושא
רוני14/08/2024מה הכוונה המענה הנדרש הוא מסוג אחר? תוכל לפרט בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מענה לבעיות פונקציונליות
ד"ר אחיה אמיר18/08/2024הי רוני.
ראשית חוכמה יש להבין ממה בתך סובלת.
אם מדובר במחלה גופנית- אז נדרש פתרון מתאים.
לעיתים, כפי שציינתי, משלימים בירור שלם ללא ממצאים ואז מתייחסים לתלונות לרוב כאל פונקציונליות.
הפתרון בד"כ במקרים שכאלה הוא יותר הוליסטי:
- להבין אם כאבי הבטן משקפים מצוקה אחרת?
- מתן מענה רגשי
- מתן מענה גופני- כגון תרגילי הרפיה, פעילות ספורטיבית מתאימה, ביו-פידבק ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)