תלונות שונות ומגוונות - בת 8

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• תלונות שונות ומגוונות - בת 8
    לירון
    11/09/2024

צהריים טובים,

הבת שלי בת 8 ובחודש האחרון יש לה כל מיני ענייני בטן שונים. לפעמים כאב בטן של כמה דקות לפני שעושה צואה, לפעמים עצירות, לפעמים גזים ולפעמים צואה רכה. זה לא משהו יום יומי ולא משהו קבע אלה משהו שמתרפס וקורה מדי פעם בצורה רנדומלית ומרגיש כמו IBS או משהו בסגנון.
    נגשתי לרופא ילדים והוא שלח חזרה הביתה, אמר ש"זה יעבור לבד" ואין פה משהו רציני.
    מה אתה חושב? אני מאוד מודאגת כי מרגישה שאנחנו כל הזמן סביב זה משהו שעד כה לא היה. האם כדאי להרחיב בירור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלונות בטניות לא ספציפיות

ד"ר אחיה אמיר
    12/09/2024

הי לירון
    אופי התלונות שתיארת אינו ספציפי, וגם משך התלונות- אינו ארוך. כך שבאופן בסיסי, אני חושב שרופא הילדים שלכם צודק בכך שהסיכון למחלה משמעותית הוא לא גבוה.
    מהתאור, התלונות יכולות להתאים לעצירות, ובשלב ראשון אני ממליץ להתחיל טיפול סימפטומטי לריכוך היציאות- תזונה מתאימה, לוודא שאינה מתאפקת ושימוש בנורמולקס/פגלקס לפי הצורך.
    אם לא תהיה הטבה והתלונות יימשכו- יהיה צורך להמשך בירור.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, שאלה

לירון
    12/09/2024

נראה שהילדה פיתחה אובססיביות סביב נושא הצואה. כל הזמן מדברת על כמה צואה יצאה לה, מה המרקם שלה, האם טוב או לא טוב וכדומה. אתמול ביקשה לחזור מהבית ספר הביתה כי הקקי שלה היה רך. מיותר לציין שבבית היא היתה בסדר גמור, השתוללה אחלה והתנהלה לגמרי רגיל. איך ניתן להשתחרר מההתעסקות הזאת? זה משגע את כל הבית!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעסקות יתרה ביציאות

ד"ר אחיה אמיר
    19/09/2024

הצבת גבולות.
    זה בסדר לדבר על הדברים הללו, אך לא לאפשר פגיעה תפקודית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו