תינוק בן 8 חודשים עם משקל נמוך

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 8 חודשים עם משקל נמוך
    שנון
    07/07/2008

שלום ד"ר, אני פונה אליך בעקבות בעייה שנוצרה עם התינוק שלי שהיום הוא בן 8 חודשים. הוא בן 8 חודשים ושוקל רק 7.250 ואורכו 71 ס"מ היקף ראש 43.7 ס"מ. קצת רקע: הוא ינק עד גיל 4 וחצי חודשים ובגלל שהוא לא עלה במשקל וגם בגלל שהייתי צריכה לחזור לעבודה עברתי לתמ"ל סימילאק. גם עם הסימילאק קצב העלייה במשקל היה איטי ממוצע של 150 גר' בשבועיים וחצי. בגיל חצי שנה הכנסתי לו לתפריט גם מוצקים, רסק פירות וירקות והוא אוכל אבל עדיין לא עולה במשקל בקצב נכון. נכון להיום, אני מודאגת. ערכנו לו בדיקות דם כי היו לו יציאות מרובות של 4 פעמים ביום . בתוצאות הבדיקות ההומגלובין הראה 10.7 ומעבר לכך לא היה דבר המורה על בעייה. רופא הילדים המליץ שנפנה לתזונאית של קופ"ח ואכן ביקנו אצלה. היא עיינה בבדיקות הדם וטענה שייתכן והוא אלרגי ללקטוז ולכן מומלץ לעבור לתמ"ל מופחת לקטוז, לתת לו לשתות יותר מים , להוסיף כף שמן קנולה למנת ירקות, ביסקויטים לפירות עם כפית שקדייה וגם כפית תמ"ל. אפשרי גם לתת לו מעדן סויה או אינסטנט פודינג עם התמ"ל. אנחנו כבר שבועיים עם החלב ללא הלקטוז והשוני היחיד הוא שכמות הצואה ביום אכן ירדה מ 4 ל פעמים ביום. על פניו חיצונית הוא לא נראה ילד מלא אלא כמו ילד בן חצי שנה ולא ילד בן 8 חודשים אבל הוא עירני, מחייך, ישן טוב ולא בוכה סתם. להלן התפריט: 7:15 בבוקר 90-120 תמ"ל ולא מוכן יותר 10:00 רסק פירות 150 מ"ל המורכב מחצי תפוז, חצי בננה, חצי תפוח, חצי אגס, 2 ביסקויטים של מטרנה, כפית שקדייה וכפית תמ"ל. 14:00 רסק מחית ירקות 150 מ"ל המורכב מאפונה,בטטה, גזר,בצל,עדשים כתומים,אורז,עלי פטרוזילה,דלעת,קישואי ובשר הודו אדום. שתייה של מים 80-100מ"ל במהלך היום ובין הארוחות. 19:15 90 מ"ל תמ"ל ולא מוכן יותר 24:00 120 תמ"ל ולא רוצה יותר. השאלה היא מה ניתן לעשות ואם עליי לפנות לגסטרו ילדים ? אני מאוד מודאגת מאיך שהוא נראה ומהמשקל הנמוך שלו. האם התפריט שלו בסדר? חסר משהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשנון

פרופ` יורם בוינובר
    09/07/2008

איני מקבל הקביעה של הדיאטנית. חוסר סבילות לסוכר החלב בגיל זה לא שכיח. הסיבה לדעתי במקום ראשון כמות האוכל שלוקח. אי אפשר להכריח התינוק לאכול. ניתן להציע ולגוון בלבד. הרופא המטפל יכול לבצע כל בדיקות הסקירה הדרושות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו