בן שנה ו 8 חוסר שגשוג

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• בן שנה ו 8 חוסר שגשוג
    תומר
    29/10/2024

שלום בן שנה ו 8 חודשים משקל וגובה נמוך מאוד אחוזון 3.
    כן הזמן כשעושה קקי אני רואה חתיכות של אוכל בצואה באוגל לא מעוכל וגם אם נגיד אכל עכשיו כמה כפות של אורז מוציא את זה בקק עוד באותי היום אני לא רו9אה אבל לדעתי זה עיכול מהיר ואוכל שלא מתעכל יוצא ישר בחתיכות.
    האם יש קשר לזה שלא עולה במשקל? איזה בדיקות לעשות למי לפנות היינו אצל איזה גסטרו שלחץ על הבטן שלו פעמיים ואמר לי שהכל בסדר
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו 8 חוסר שגשוג

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר שגשוג ו"עכול מהיר" בבן שנה וחצי

ד"ר אחיה אמיר
    30/10/2024

הי תומר
    למעשה אתה מעלה שתי סוגיות-
    - גדילה תת-אופטימלית
    - התצפיות שתיארת לגבי זמן המעבר במעיים

לגבי הגדילה-צריך לראות לא רק את נקודת הזמן הנוכחית, אלא את דפוס הגדילה מהלידה, האם הוא תואם את הדפוס המשפחתי, והאם יש בעיות נוספות. לעיתים הסיבות הן טריוויאליות, אך עלולות להיות גם סיבות יותר רציניות.
    זו סוגייה מורכבת שאין לי תשובה פשוטה עבורה. צריך להעריך את המצב באופן פרטני ולשקול אם יש צורך בבירור ואם כן- איזה בירור.

לגבי התצפיות שתיארת. זמן המעבר במעיים משתנה בין תינוק לתינוק, וזה לא מאוד חריג לראות תוכן מזון שאינו מעוכל בצואה. במזונות מסויימים זה אף אופייני למדי- תירס, קליפה של עגבניה וכו'.
    במידה ואכן יש בעיה עם הגדילה, אז כדאי להרחיב את הבירור ולהעריך אם יש אכן קושי בעיכול- להעריך את תפקוד הלבלב, לשקול אם יש בעיה בספיגת השומנים.
    אלו לרוב סוגיות ובדיקות מעט מורכבות מהרגיל, שרוב רופאי הילדים לא ישושו להתעסק איתן.

אם הבעיות נמשכות, ייתכן ותזדקקו לייעוץ גסטרו-ילדים חוזר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו