מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בן שנה ו 8 חוסר שגשוגתומר29/10/2024
שלום בן שנה ו 8 חודשים משקל וגובה נמוך מאוד אחוזון 3.
כן הזמן כשעושה קקי אני רואה חתיכות של אוכל בצואה באוגל לא מעוכל וגם אם נגיד אכל עכשיו כמה כפות של אורז מוציא את זה בקק עוד באותי היום אני לא רו9אה אבל לדעתי זה עיכול מהיר ואוכל שלא מתעכל יוצא ישר בחתיכות.
האם יש קשר לזה שלא עולה במשקל? איזה בדיקות לעשות למי לפנות היינו אצל איזה גסטרו שלחץ על הבטן שלו פעמיים ואמר לי שהכל בסדר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוסר שגשוג ו"עכול מהיר" בבן שנה וחצי
ד"ר אחיה אמיר30/10/2024הי תומר
למעשה אתה מעלה שתי סוגיות-
- גדילה תת-אופטימלית
- התצפיות שתיארת לגבי זמן המעבר במעיים
לגבי הגדילה-צריך לראות לא רק את נקודת הזמן הנוכחית, אלא את דפוס הגדילה מהלידה, האם הוא תואם את הדפוס המשפחתי, והאם יש בעיות נוספות. לעיתים הסיבות הן טריוויאליות, אך עלולות להיות גם סיבות יותר רציניות.
זו סוגייה מורכבת שאין לי תשובה פשוטה עבורה. צריך להעריך את המצב באופן פרטני ולשקול אם יש צורך בבירור ואם כן- איזה בירור.
לגבי התצפיות שתיארת. זמן המעבר במעיים משתנה בין תינוק לתינוק, וזה לא מאוד חריג לראות תוכן מזון שאינו מעוכל בצואה. במזונות מסויימים זה אף אופייני למדי- תירס, קליפה של עגבניה וכו'.
במידה ואכן יש בעיה עם הגדילה, אז כדאי להרחיב את הבירור ולהעריך אם יש אכן קושי בעיכול- להעריך את תפקוד הלבלב, לשקול אם יש בעיה בספיגת השומנים.
אלו לרוב סוגיות ובדיקות מעט מורכבות מהרגיל, שרוב רופאי הילדים לא ישושו להתעסק איתן.
אם הבעיות נמשכות, ייתכן ותזדקקו לייעוץ גסטרו-ילדים חוזר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)