מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- קרוהן לאחר הליקובקטור? האמנם?שני כהן22/12/2024
דר שלום. בת 38 ללא מחלות רקע קשות. לפני ארבעה חודשים בערך החלו כאבי בטן ונפיחות איומה לאחר אוכל . לאחר בדיקה נמצא כי יש הליקובקטור. החיידק טופל במשך חודש וקצת עם אנטיביוטיקה ועבר. לאחריו נותרה נפיחות איומה! ואי נוחות בבטן. הגעתי לגסטרו ולהפתעתי בבדיקת קלפרוטקטין נמצא ערך של 265 והיה מעט מאוד דם כמה פעמים בצואה אך לפי פרוקטולוג אין פציעה או טחורים. רופאת גסטרו הפנתה לקולונסקופיה ואני ממתינה ולהתחיל טיפול בכדור פעמיים ביום. האם ערכי הבדיקה יכולים להיות גבוהים לאחר הטיפול הארוך באנטיביוטיקה? (עברו חודשיים מאז). חייבת לציין שאני מטופלת כל יום בכף וחצי של אבילק-האם יכול להיות קשור?? האם בהכרח יש לי קרוהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רמת קלפרוטקטין וחשד לקרוהן
ד"ר אחיה אמיר22/12/2024הי שני
אומנם בדם תוצאות בדיקת הקלפרוטקטין מצויין שטווח התקין הוא עד 50, אך בפועל ערכים כד 250-300 אינם נחשבים ממש פתולוגיים.
בנוסף- במידה ויש דם ביציאות, עצם הימצאות הדם עלולה לגרום לעלית קלפרוטקטין.
הסיפור יותר מתאים באמת לזיהום בהליקובקטר פילורי ופחות למחלת קרוהן. הטיפול האנטיביוטי הרבה פעמים משבש את אוכלוסיית החיידקים במעי (מיקרוביום) ועלול לגרום למיני תופעות כולל נפיחות בטנית.
לאור זה שאת מטופלת באבילק, אני מניח שאת סובלת מעצירות כרונית.
החלק המדאיג יותר בסיפור זה התוכן הדמי ביציאות. אם לא זוהו טחורים או פיסורה- מדוע יש לך דם ביציאות?
האם זה על רקע העצירות בלבד? האם יש סיבות נוספות?
ייתכן ויש מקום להשלים קולונוסקופיה ולו על-מנת לברר את מקור הדמם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שני כהן05/01/2025דר המון תודה על המענה האנושי והמהיר!. יש לי תור לקולונסקופיה וירטואלית בעוד שבוע וחצי (בעבר היה לי ניתוח מתלה בגלל סיבוך של היצרות ולכן הקולונסקופיה וירטואלית וגם האבילק). יש מעט גם וחיחה בצואה כבר שנתיים -אחרי בשימוש באביחק. מדובר במעט דם ועורק ליחה שעוטף את הצואה והוא אדום. שלושה פרוקטולוגים שללו טחורים או םיסורה. עד ההליקובקטור לא היה לי שום בעיה הקשורה לכאב בקיבה ונפיחות בבטן-הכל בא אחרי. הפרוקטולוגים טוענים ש"לפעמים הרירית שלך מדממת וזה לא ביג דיל" והגסטרולוגית חזרה אלי טלפונית בטענה באמת שהערכים של הקלופרוטקטין גבוליים וכרגע צריך להמתין לקולונסקופיה ואין חשש למשהו סרטני (אני עולה במשקל ). אני בחרדות עצומות-יש לי שני ילדים אוטיסטיים ויש להם רק אותי ואני מאוד מפחדת ליפול בין הכיסאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור דם ביציאות
ד``ר אחיה אמיר06/01/2025הי שני
נשמע שאת מטפלת בעצמך ונמצאית בלווי. זה טוב.
מקווה שהקולונוסקופיה הוירטואלית תהיה מספיק איכותית. באופן אישי, נראה לי שעדיף לעשות כבר קולונוסקופיה רגילה.
בכל אופן- בהצלחה ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיליון תודות ד"ר. תבורך
שני כהן12/01/2025* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)