רפלוקס עד טיפול נמרץ

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• רפלוקס עד טיפול נמרץ
    חן
    22/01/2025

מבטיחה שזה סיפור של גסטרו - יש לי תאומיקס בני 5 שבועות, לפני שבועיים שמתי לב שהבן מאפיר מכחיל בעיקר סביב מרכז פנים אך שייכתי אולי למאמץ של גזים וכו' כי היה חיוני.
    בבוקר אחד כשניגשתי אליו הילד היה נראה בצבע אפור בכל פניו ולא רק מרכז פנים. שלפתי אותו מהעריסה והוא היה חם ומגיב והתאושש. חיברתי אותו למוניטור ביתי, ניסיתי להאכיל והילד הפך להיות פלופי (רפוי) לגמרי ובצבע אפור, הרמתי ישר ונתתי מכה בגב והוא התאושש ופתח עיניים, אציין שהמוניטור הראה ישר סטורציה 72%. נסענו למיון ואושפזנו באבחנה של אפנאה.
    בירור שעשינו באשפוז:
    LP - חזר תקין ושלילי לוירוסים וחיידקים
    מעבדה - תקינה
    סטיק ותרבית שתן - תקין
    תרביות דם - תקינות
    פאנל ויראלי נשימתי - שלילי, כולל ל RSV
    Us מוח - תקין
    אקו לב - תקין
    מטוש לשעלת - תקין
    נתנו קפאין שלא עזר ושוחררנו עם אבחנה של רפלוקס עם טיפול באומפרזול שלא עזר. החליפו לנו לגביסקון שגם לא עזר ואף הייתה החמרה עם הורדות סטורציה והפעם גם דופק עם ארועים של אפנאות ואושפזנו בטיפול נמרץ ילדים.
    אציין כי הילד לא פלט ולא פולט.
    ב picu עשו המשך בירור - בריום שהראה רפלוקס קטן עד גובה אמצע הושט, ופינוי קיבה איטי במעט לתריסריון (אציין שנתנו לו לשתות בבדיקה רק 35 מ"ל) , הגסטרו לא התרשם שזו הסיבה ולכן גם בוצע mri מוח שהיה תקין.

שוחררנו שוב עם אבחנה של רפלוקס עם הסמכת כלכלה בנוטרילון AR

האפנאות השתפרו וכעת שומר סטורציות, אבל - יש עצירות והקקי ממש סמיך כמו משחה סמיכה מאוד. לאור הסיפור הדרמטי אני מאוד חוששת לעבור חזרה לפורמולה רגילה, ולתת משלשלים לתינוק מגיל כזה גם לא קורץ לי. מה באפשרותיי? ניתן לשלב באותו הבקבוק 3/4 כפיות נוטרילון ar, ורבע נוסף נוטרילון רגיל כדי לדלל מעט?
    עברתי על תשובותיך בפורום הנהדר אבל מרגיש לי שהסיפור שלי חריג בנוף
    אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רפלוקס עד טיפול נמרץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארועי הפסקת נשימה בתינוק- האם ריפלוקס?

ד"ר אחיה אמיר
    28/01/2025

הי חן
    השאלה שאת מעלה חוזרת על עצמה בילדים מאושפזים רבים.
    האם ריפלוקס יכול לגרום לגירוי כאב/צרבת כה עז עד כדי עצירת נשימה משמעותית?
    כנראה שלא.

נתחיל בכך שלמרות שמדובר בסיבה נפוצה לבירורים רפואיים ואשפוזים מרובים- מעולם לא תועד בצורה משכנעת ארוע שכזה.
    גם אם לצורך העניין, נניח שריפלוקס אכן יכול לגרום לכאב כה עז עד כדי העתקת הנשימה- במקרה קיצוני הילד יאבד את ההכרה, גירוי הכאב/צרבת יעלם (אין כאבים באובדן הכרה) והילד יחזור לנשום.

מבחינה פרקטית- לאור חומרת התסמינים ומצד שני המחיר הזעום של הטיפול- לעניות דעתי- אין שאלה, צריך להתחיל בטיפול.
    מכיוון שמדובר בכאבים- הטיפול הוא באמצעות התרופה אומפרזול.
    להסמכת הכלכלה, אין תפקיד ומקום כאן. כך שאתם יכולים לעשות כרצונכם.

במידה והארועים ממשיכים- אני לא חושב שניתן לייחס אותם למחלת ריפלוקס וצריך להמשיך בבירור מלא כולל הערכה לבבית מלאה (כולל הולטר במידת הצורך), הערכה נוירולוגית מלאה (כולל ניטור EEG ממושך במידת הצורך) וכן שקילת אפשרויות נוספות כולל מצבים שיכולים להסביר את המצב- BREATH HOLDING SPELLS, "קללת אונדיין" (ONDINE'S SPELL) וכו'.

נשמע לי שאתם מקבלים תשומת לב רפואית יפה. תצמדו להנחיות של טפול נמרץ ילדים- מדובר בסיטואציה סה"כ שכיחה למדי.
    בהצלחה ובריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו