אלרגיה וריפלוקס

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• אלרגיה וריפלוקס
    אוני
    02/02/2025

שלום ד"ר
    לאחר דם בצןאה ןהמוגלובין נמוך, בגיל חודש אובחנה אצל בתי אלרגיה לחלבון חלב פרה, רןפא אמר שיתכן גם חלבון אחר (הייתי מניקה). לאחר הפסקת הנקה ומעבר לניאוקייט, הדימום פסק מיד. חקראת גיל 4 חודשים החלו פליטות מרובות, כתוצאה מכך ניתן תובף קורנפלור, ללא הטבה בפליטות. בניסיון מעבר לAR, הקלה בפליטות וללא חזרת דימום בצואה, אך צואה רכה מאוד/שלשול פעם ביום/יומיים וללא סימנים נוספים. האם סימן לחזרת אלרגיה? להמשיך AR/לחזור לניאוקייט? תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה וריפלוקס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לחלבון חלב פרה ופליטות

ד"ר אחיה אמיר
    10/02/2025

הי אוני
    השתלשלות הארועים שתארת די משכנעת שלבתך יש אלרגיה לחלבון חלב פרה.
    באופן עקרוני, ההמלצה הרווחת היא להימנע מתמ"ל או כל מוצר מזון חלבי אחר עד גיל 9-10 חודשים, ורק אז לשקול חשיפה מדורגת לחלבון חלב פרה.
    הרעיון הוא, לתת למערכת החיסון "לשכוח" את האלרגיה.
    זו הדרך המקובלת, אך בהחלט ישנן ווריאציות נוספות שניתן לשקול.
    מרגע שחזרת לתמ"ל (המכיל חלבון חלב פרה, פורמולת AR מבוססת על חלב פרה) למעשה את חושפת אותה לחלבון חלב פרה. בהחלט ייתכן שהשלשולים הם ביטוי לאלרגיה, ואני לא אופתע אם בהמשך יופיע גם דם ביציאות. זה עניין של זמן.

השאלה החשובה היא מדוע בכלל צריך להסמיך את הכלכלה.
    פליטות בגיל הינקות הן נורמליות (גם אם לא נוחות). ואלא אם ישנה בעיה רפואית כגון חוסר עליה מספק במשקל, אין באמת צורך רפואי בהתערבות שכזו.
    מוזמנת לקרוא קצת יותר באתר שלי, חפשי בגוגל.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו