חיידק קמפילבקטור

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• חיידק קמפילבקטור
    לי
    17/02/2025

לפני כ 4 שבועות ילד שילשל עם דימום עשינו בדיקת צואה וגילו חיידק ,תינוק בן 4 חודשים קיבלנו טיפול של 5 יום עם אנטיביוטיקה אזניל 1.6 מ"ל ליום,אחרי טיפול עברו 10 יום עשינו שוב בדיקת צואה עדיין קיים חידיק ,הילד עדיין משלשל רק ללא דם יש כאבי בטן חזקים ונפחויות גזים גם מיד אחרי אוכל ,לפני חיידק היינו אוכלים סימילאק גולד עכשיו כבר 4 שבועות על סימילאק קומפוקרט ,מה יהיה עם חיידק כי רופא לא ממליץ אנטיביאוטיקה נוספת בגיל כזה ,רק לפנות לגסטרו לבירור ,אולי גם האוכל לא מתאים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיידק קמפילבקטור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קמפילובקטר בצואה בתינוק בן 4 חודשים

ד``ר אחיה אמיר
    17/02/2025

הי לי
    צריך לזכור שבדיקות הצואה שמבוצעות היום הן מאוד רגישות.
    בדיקת PCR תצא חיובית גם אם נשאר חיידק בודד בצואה. צריך לקחת את התוצאות בקונטקסט הנכון.

אני מציע בשלב ראשון לעבור לפורמולה צמחית או מפורקת.
    צריך להמשיך ולעקוב שמרנית- אם בנך סה"כ חש בטוב, אוכל היטב ומצליח לעלות במשקל- אני מסכים עם הרופא שאין צורך בקורס טיפול אנטיביוטי נוסף.
    לפי המעקב, יהיה מקום אולי לשקול טיפול נוסף בהמשך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמפילובקטר בתינוק בן 4 ח'

ד"ר אחיה אמיר
    17/02/2025

הי לי
    צריך לזכור שבדיקות הצואה שמבוצעות היום הן מאוד רגישות.
    בדיקת PCR תצא חיובית גם אם נשאר חיידק בודד בצואה. צריך לקחת את התוצאות בקונטקסט הנכון.

אני מציע בשלב ראשון לעבור לפורמולה צמחית או מפורקת.
    צריך להמשיך ולעקוב שמרנית- אם בנך סה"כ חש בטוב, אוכל היטב ומצליח לעלות במשקל- אני מסכים עם הרופא שאין צורך בקורס טיפול אנטיביוטי נוסף.
    לפי המעקב, יהיה מקום אולי לשקול טיפול נוסף בהמשך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו