מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- ריבוי יציאות אצל ילדה בת 4יוליה04/06/2025
שלום
הבת שלי בת 4 , טופלה החורף במשך חודשיים באנטיביוטיקה מניעתית מוקסיפן 8 מל ביום עקב זיהומים חוזרים בדרכי נשימה.
יש לציין שהיא קיבלה ב3 שנים האחרונות הרבה טיפולים AB עקב ריבוי זיהומים בדרכי נשימה.
שבועיים לאחר סיום הטיפול עכשיו חל שינוי חד ביציאות:
שבוע ראשון- ימים עם יציאות רכות ריריות 3-5 פעמים ביום שהתחלפו בימים עם יציאות קשות (גושים קטנים או גללים) גם 3-4 פעמים ביום
בדכ יש לי ציאות רגילות 1-2 פעמים ביום
שבוע שני- שלישי: המצב ממש החמיר . ימים עם שלשול עד 8 פעמים ביום - יציאות מאד רכות עם אוכל לא מעוכל עם המון ריר( חלק מהיציאות רק ריר!) וזה התחלף בימים עם מעין עצירות (יציאות בכמות קטנה , קשות או בצורת כדורים קטנים) אבל גם כמה פעמים ביום (בין 3-5)
ראיתי שיש לה תולעים לבנות דקות בצואה. קיבלה 2 מנות ורמוקס.
שבוע רביעי- חמישי- השלשול הרירי הפסיק אך נשאר ריבוי יציאות במרקם תקין עד קשה . היציאות בכמות קטנה יותר מהרגיל , אך הרבה פעמים ביום (בין 3-8 פעמים ביום). לפעמים היא אומרת שיש לה קקי והולכת ואין לה באמת או שיוצא רק פירור קטן.
במשך כל הזמן הזה אין שינוי בהתנהגות שלה, תיאבון כמעט רגיל (היא לא אכלנית גדולה ),אין חום, אין הקאות, אין כמעט כאבי בטן (התלוננה אולי פעמיים על כאבי בטן) ואין דם בצואה.
עשינו תרבית צואה חד פעמית (כולל לחידיק קלוסטרידיום - הכל יצא שלילי
היא ירדה חצי קילו במשקל בזמן הזה (היא מאד רזה גם ככה תמיד)
הרופאה חושבת שהשלשול נגרם מנטילה ממשוכת של AB
אני מאד מוטרדת מהמצב ויש לי כמה שאלות:
1. האם זה באמת יכול להיות מAB (עד עכשיו כל הטיפולים האנטיביוטיים לא גרמו לשום בעיה) . אם כן- מה ניתן לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו?
2. האם יכול להיות שזה עדיין זיהומי למרות שהתרבית שלילית?
3. מה הסיכוי שהתפתח לה צליאק או ח"ו מחלה כרונית במעי (עשינו לה בדיקות דם לפני חצי שנה והיה הכל תקין, צליאק שלילי ואין לה בעיה חיסונית). האם כדאי לחזור על הבדיקות?
4. האם פרוביוטיקה יכולה לעזור כאן?
5. האם כדאי להוריד לה כמה מזונות מהתפריט כגון פירות או מוצרי חלב?
בתודה!
יוליה, אימא מוטרדת מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)