מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- בדיקת צליאק לתינוקעמוס27/07/2008
שלום, כיום בני בן שנה וחודשיים. עד גיל חצי שנה היו לו מספר הופעות של הקאות שבינתיים נפסקו לחלוטין. בעקבות ההקאות בזמנו ביצענו בדיקות דם שתוצאותיהן: Gliadin IgG/IgA DGP חיובי (74), Endomysial Ab שלילי, TransGlutaminase (IgA) Ab שלילי. בעקבות כך נשלחנו לביופסיה שתוצאותיה לא היו חד משמעיות (אין תמונה קלאסית של צליאק, אך התמונה לא נראתה תקינה לחלוטין). הביופסיה הייתה בגיל 8 חודשים כאשר כמות התזונה המוצקה שלו הייתה קטנה יחסית. בבדיקה מעמיקה של HLA LQB2,8 נתגלו ערכים חיוביים. אציין כי תזונתו ממשיכה להיות רגילה לחלוטין, הוא מתפתח יפה מאוד, אין תסמינים חיצוניים והוא אוהב מאוד לאכול הכל. הרופא ממליץ על דיאטה זמנית בעקבות תוצאות הבדיקות של ה- HLA. מה דעתכם ? האם אין כאן יותר סימנים של לא מחלה מאשר כן ? האם שלילתם של ה- Endomysial Ab וה- TransGlutaminase אינן מעידים לחלוטין על שלילת המחלה ? יש טעם לעשות דיאטה עם הממצאים האלו ? תודה רבה, האב המודאג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
פרופ` יורם בוינובר27/07/2008ל30 אחוז ויותר מאוכלוסיה הבריאה יש HLA כמו זה שציינת. בדיקה זו טובה בעיקר לשלילת צליאק. בדיקת ה DGP לא ספציפית. ערכה בעיקר באלו שלהם IGA נמוך. מאחר והתינוק על כלכה רגילה ומתפתח היטב ממליץ לחזור בעוד 6 חד על בדיקת הנוגדנים האחרים מתוך מחשבה שאולי ה DGP מקדים נוגדנים אלו. רצוי המשך מעקב אצל גסטרואנטרולוגילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
