מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- תינוקת שכמעט לא עולה במשקלאמא מודאגת13/10/2008
שלום! נתחיל מזה שאני קצת מיואשת. הנסיכה שלי בת 6 וחצי חודשים ועד לפני חודש וחצי לא היו בעיות אוכל. התינוקת ניזונה מחלב שאוב בלבד והיא אינה יונקת בכלל מגיל 3 חודשים. התינוקת אלרגית לחלב ולסויה (מקיאה+משלשלת תמ"ל חלבי אפילו אם ניתן בכמות קטנה ביותר). הצלחתי להרגיל אותה לנוטרמיגן-אוכלת כל יום 60 מ"ל(על מנת שלא תשכח את הטעם שלו) אבל כל השאר- חלב שאוב שלי. בזמן האחרון היא לא אוכלת הרבה-אוכלת מקסימום 850 מ"ל ביום. היא מסרבת למוצקים: לא מוכנה לאכול אפילו פירות מתוקים כמו אגס ובננה. ניסיתי גזר והוא גרם לה לשלשול(גם אותו לא רצתה לאכול)-היינו אצל האלרגולוג המטפל , הוא אפילו לא התעמק בסיפור, פשוט זרק לי "אז לא נורא, פשוט אל תתני לה גזר" ( ממש תשובה "מקצועית") ואחרי דקה כבר היינו בחוץ ( כנראה מיהר הבייתה...) לגבי מוצקים- לא אוכלת אפילו 2 כפיות-פשוט לא רוצה. אם כשהיא מחייכת שמים לה אוכל בתוך הפה–אם זה פרי מתוק היא בולעת ועושה פרצוף ואם זה ירק היא מתחילה לבכות בכי היסטרי(ואני לא בעד להכריח- רק עשיתי ניסיון-אני לא מתכוונת להכריח אותה לאכול) בחודש וחצי האחרונים היא עלתה רק 300 גרם וזאת למרות שהיא אוכלת את ה850 מ"ל. מה לעשות? נדמה לי שהחלב שלי התחיל להיות דליל- במיוחד החלב של הבוקר-אני שואבת במכה 400 מ"ל בבוקר והוא ממש דליל. אולי לא לתת לה לשתות אותו? במקום זה לתת לה את הנוטרמיגן( בהנחה שהיא תאכל יותר מ60מ"ל) אולי לתת לה רק את החלב השאוב של הערב?אני מייצרת חלב קצת יותר ממה שהיא צריכה לכן אני מקפיאה(עדיין לא יצא לי להשתמש בחלב הקפוא) מה עלי לשעות? אולי לעבור רק לנוטרמיגן? מה לעשות עם המוצקים? התינוקת נראית בריאה-אין לה חום או כאבים כלשהם...(גם הייתי בביקורת אצל הרופא המטפל לפני שבועיים) מה אני יכולה לעשות?אני מיואשת ונראה לי שמשהו שאני עושה לא בסדר. בטיפת חלב, האחות בכלל לא התייחסה אלי, ממש מיהרה שקלה וזהו... היא לא בתת משקל, אבל היא הפסיקה לעלות. ונראה לי שמשהו לא בסדר- או שהחלב שלי לא מזין(אולי אני לא אוכלת טוב- וכן זה קורה לי הרבה) והיא גם לא רוצה מוצקים, לא יודעת, אני ממש מודאגת- העלייה ממש איטית ונדלקת לי נורה אדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר עליית משקל
ד''ר בתיה וייס15/10/2008רצוי עשות יעוץ ובירור מסודר על ידי גסטרואנטרולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)