רגישות לתחליפי חלב

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• רגישות לתחליפי חלב
    עינת
    14/12/2008

שלום, בתי בת תשעה חודשים. ניזונה בעיקר מהנקה ומוצקים. החל מגיל חצי שנה התחלנו בנסיונות לשלב תחליף חלב בתזונתה. כאשר קיבלה סימילאק או מטרנה חלביים היא הקיאה ולכן עברנו לסימילאק סויה. הבעיה היא שהיא לא כל כך מסכימה לשתות את הסויה. אני מעוניינת להפסיק להניק בקרוב ולכן תוהה לגבי הדרך הטובה ביותר. לאחרונה שוב ניסינו לתת תחליף על בסיס חלב. כאשר קיבלה כמויות קטנות (60 סיסי) לא היו שום בעיות, אבל כאשר הכפלנו את הכמות היא שוב הקיאה. עם זאת, את התחליפים האלו היא זוללת בתאבון רב ולכן שאלתי: ברצוננו להתחיל לתת לה תחליף על בסיס חלב בצורה הדרגתית. נתחיל ב-60 ומדי כמה ימים נעלה קצת את הכמות. באופן זה נוכל לדעתי להמנע מהקאות. מצד שני, אני חוששת שאולי למרות שלא תקיא התחליף החלבי יכול לעשות לה בעיות בבטן. 1. האם יכול להיות שבגלל הרגישות יכולות להיות בעיות עיכול אף אם היא לא תקיא? 2. האם היית ממליץ על הצגת התחליף החלבי באופן הדרגתי? כמובן שאיני מעוניינת להזיק לבתי ואתן לה את התחליף החלבי רק במידה ולא יגרם נזק... תודה רבה, עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לתחליפי חלב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעינת

פרופ` יורם בוינובר
    14/12/2008

החשש הוא מאלרגיה לחלב.העובדה שמקבלת טוב 60 מל היא במעט נגד אפשרות זאת אך לא שוללת האפשרות. במידה ואין תסמינים אלרגים נוספים מצד מערכת העיכול,עור או מע הנשימה הייתי ממשיך בצורה שנהגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו