דם וריר בצואה לתינוקת

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• דם וריר בצואה לתינוקת
    me
    22/12/2008

ילדתי, בת 5 חודשים יונקת בלבד, סובלת מזה כחודשיים מצואה רירית וירקרקה ללא הפוגות. לפני כשבועיים החלו להופיע מעט סיבי דם מעורבים בצואה. פרט לצואה, גדילתה תקינה, התפתחותה טובה לגילה ומצב רוחה מצוין. בדיקות הצואה תקינות (תרבית וכללית) מלבד המצאות "לויקוציטים רבים" בצואה. הבנתי שאחת הסיבות השכיחות להופעת דם בצואה היא אלרגיה- אז הורדתי לפני מספר ימים מזונות המכילים חלב מהתפריט שלי וכן הפסקתי לתת לה טיפות ויטמינים (D). שאלותי: 1. לתופעת הדם מצאתי הסברים שונים, אך מה עשוי לגרום לצואה רירית באופן כ"כ ממושך (היא לא מצוננת)? 2. תוך כמה זמן יש לצפות לשיפור במידה ומדובר באלרגיה? 3. מתי מומלץ לנסות שוב לחזור לתפריט חלבי? 4. על מה עשויים הלויקוציטים לרמוז? 5. האם יש קשר בין הריר, הדם והלויקוציטים, או שמדובר במספר תופעות נפרדות? 6. קבענו תור לגסטרו וקיבלנו מועד בעוד כחודש, בהתחשב במתואר, האם יש צורך לנסות להקדים את התור? בתודה, אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דם וריר בצואה לתינוקת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• me

פרופ` יורם בוינובר
    22/12/2008

לעתים קרובות התופעה שתיארת כמו שמופיעה כך גם נעלמת. לעתים קרובות הריר והדם המועט מקורם בגרוי קרוב לפי הטבעת. התפתחות התינוקת תקינה. אני אישית לא הייתי עושה שינויים בכלכלה ומשגיח בסבלנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לאחר ייעוץ

me
    05/01/2009

שוב שלום ותודה על המענה, הילדה ממשיכה לגדול ולהתפתח יפה ובעלת מזג רגוע ונעים (ממשיכה רק בהנקה). אני הפסקתי בכל זאת לאכול חלב ובימים האחרונים חל שיפור מסוים בכמות הדם ביציאות, אם כי לא פסק לחלוטין ועדיין רירי וירקרק. היום היינו בייעוץ גסטרו, שביקש לחזור אליו לאחר שנבצע עוד בדיקות ולא טרח להסביר לי מה הוא מנסה לשלול - אולי אתה תוכל לעזור לי. באבחנה הוא רשם : "diarrhea - chronic (bloody)" , colitis/" "מבקש צואה לקריסטלים של שרקו-ליידן (פרזיטים), ס.דם, ביוכימיה, CRP, ש.דם, ת.קרישה. *חשוב לציין שנראה כי הילדה מפתחת (בדומה לשני אחיה) אטופיק דרמטיטיס, אחיה אובחן עם שלשול כרוני לא ספציפי ("יעבור עד גיל 5"...)שני האחים היו אלרגים זמנית לחלב אך לא בהנקה (כיום אין בעיה) ואני סובלת כבר שנים ממעי רגיז. מספר שאלות: 1. האם הוא אבחן קוליטיס או שזהו שם כולל לדלקת במעי? 2. אילו דברים ניתן לגלות בעזרת הבדיקות שהציע? 3.האם כדאי לפנות במקביל לאלרגולוג או שכדאי לחכות לאחר הייעוץ הנוסף? שוב תודה! בהערכה רבה, אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד התפתחות

me
    11/01/2009

ובנוסף- לפני מספר ימים חזרתי לתזונה הכוללת חלב ומוצריו. היום הופיעו לביתי בצואה (הרירית גם כך) מעין "חתיכות גבינה"- חלקים לבנים ומגובשים, כמעין קרומים. על מה הדבר עשוי להעיד? אודה לך גם על התייחסות לתגובה הקודמת. בתודה ובהערכה רבה, ME

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לME

פרופ` יורם בוינובר
    11/01/2009

לדעתי אין בממצא זה להעיד על משהו ספציפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• me

פרופ` יורם בוינובר
    11/01/2009

ת חייבת לשאול רופא המפנה. רוב הבדיקות מגמתן להוכיח או לשלול אלרגיה לחלבונים בחלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך פרופסור בוינובר

me
    12/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• me- יש לי שאלה:

אודי חמודי
    20/01/2009

לבני יש בעיה זהה רק שכעת זה כבר תקופה ארוכה בלי דם אך צואה רירית ביותר, גם בני "אובחן" כאלרגי לחלב והוא מקבל פורמולה מיוחדת ללא. אבל גם עם זה הצואה ממשיכה להיות רירית. האם איבחנו אצלכם כבר משהו? קיבלתם טיפול? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטיפול

me
    25/01/2009

השבוע נערוך בדיקות דם ובשבוע הבא תור לגסטרו וגם לאלרגולוג. אשמח לשמוע כיצד איבחנו רגישות לחלב אצל בנך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו