קוליק

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• קוליק
    תמר
    02/01/2009

שלום, בני בן 7 שבועות, ניזון מתמ"ל (מטרנה חלבי) וסובל מזה 4 שבועות מכאבי בטן עוויתיים במשך כל שעות היום, כמעט כל יום. קשה להתבלבל בסוג הכאב, הוא ממש מתפתל ומאדים ושומעים את מעבר הגזים. יציאות יש לו פעם ביומיים-שלושה בממוצע (ואחרי כל יציאה יש לו שעתיים שלוש רגועות יותר). בלילה הוא ישן 5-6 שעות רצוף ואח"כ עוד שעתיים ושוב קם עם כאבי בטן, הבעיה היא שאם הוא לא נמצא במנשא הוא לא ישן בכלל במהלך היום וכמעט לא משחק, רק בוכה ורוצה להיות על הידיים, אז לרוב נרגע עד להתקף הבא. אציין כי הוא עולה יפה במשקל ופולט הרבה אך נראה לי שבגדר הסביר. רציתי לדעת האם במצב כזה מומלץ לי לנסות לשנות לו את התמ"ל - אולי לסוג אחר או לתמ"ל מפורק או שעלי לחכות עד שיגיע לגיל 3 חודשים ועד אז נגזר עליו לסבול כך? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קוליק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לתמר

פרופ` יורם בוינובר
    02/01/2009

הקוליק הוא תופעה שאין לה הסבר ברור. יש המפרשים זאת כאי סבילותללקטוז,רפלוקס,עצירות.לאור העובדה שמקור הבעיה לא ידוע גם הטיפול אינו מצטיין. לעתים תוספת של מים לפורמולה מקל היציאה,לעתים מתן זנטק או החלפת פורמולה לנטולת לקטוז. מרבית פעולות עוזרות חלקית. הזמן הוא כנראה הרופא הכי טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומר

מירב
    05/01/2009

אני מזדהה. תקראי את מה שכתבתי 2 הודעות למעלה. אפשר רק לנסות. חוץ מזה לנו עזר גרפווטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו