הכחלה ורפלוקס

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• הכחלה ורפלוקס
    יוליה
    05/01/2009

שלום רב, בני בן 4.5 חודשים, נולד בלידה רגילה במשקל 3760 גרם בשבוע 38 (נעשה זיריז לידה עקב משקל הילוד, במהלך ההריון הייתה לי סכרת הריונית). נכון להיום משקלו 9 ק"ג, אוכל הנקה מלאה בלבד. יש לציין בני פולט כמויות רבות של אוכל לאחר ההנקה, לפעמים האוכל מעוכל ולפעמים נראה כחלב שזה עתה ינק. בנוסף יש לומר שהפליטות יכולות להמשך עד שעתיים לאחר הארוחה. הפליטות לפעמים נראות כמו הקאה קשתית. כמו כן,במהלך הלילה הילד לאחר הנקה לפעמים מתעורר מכיון שהאוכל או מיצי קיבה עולים לו למעלה, ואז נראה שלילד לא טעים. ישנם מצבים שהילד בוכה חזק והופך להיות כחול, ממש כחול. התיעצתי עם רופא בנושא ,לדבריה זו תופעה שעוברת עד גיל שנה. אך אנני מרוצה מהתשובה ולא יודעת מה לעשות בכדי להקל על הילד. הפליטות המרובות שלו ממש מפריעות, למרות משקלו הרב זה נראה כיאילו הוא פולט חצי ממה שינק קודם לכן. אני הייתי רוצה לדעת האם תופעה זו נורמלית, והאם הרפלוקס אמור לעבור לבד? האם כדאי לתת לו זנטק? האם המשקל הרב שלו קשור לחלב שלי או מכיוון שהייתה לי סכרת הריון? הילד יונק כל 3-4 שעות. סליחה על ריבוי השאלות, אני פשוט עובדת עצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכחלה ורפלוקס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פליטות

ד''ר בתיה וייס
    06/01/2009

פליטות מרובות בפני עצמן עם עליית משקל תקינה אינן עילה לטיפול. אם מופיעה אי נוחות בלילה ואי שקט ניתן להוסיף זנטק. התהליך משתפר ונעלם לרב עד גיל שנה.
    הכחלה בזמן בכי אינה קשורה לרפלוקס ונובעת מעתירת נשימה. התהליך אכן נוטה לחלןף מעצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו