מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- הכחלה ורפלוקסיוליה05/01/2009
שלום רב, בני בן 4.5 חודשים, נולד בלידה רגילה במשקל 3760 גרם בשבוע 38 (נעשה זיריז לידה עקב משקל הילוד, במהלך ההריון הייתה לי סכרת הריונית). נכון להיום משקלו 9 ק"ג, אוכל הנקה מלאה בלבד. יש לציין בני פולט כמויות רבות של אוכל לאחר ההנקה, לפעמים האוכל מעוכל ולפעמים נראה כחלב שזה עתה ינק. בנוסף יש לומר שהפליטות יכולות להמשך עד שעתיים לאחר הארוחה. הפליטות לפעמים נראות כמו הקאה קשתית. כמו כן,במהלך הלילה הילד לאחר הנקה לפעמים מתעורר מכיון שהאוכל או מיצי קיבה עולים לו למעלה, ואז נראה שלילד לא טעים. ישנם מצבים שהילד בוכה חזק והופך להיות כחול, ממש כחול. התיעצתי עם רופא בנושא ,לדבריה זו תופעה שעוברת עד גיל שנה. אך אנני מרוצה מהתשובה ולא יודעת מה לעשות בכדי להקל על הילד. הפליטות המרובות שלו ממש מפריעות, למרות משקלו הרב זה נראה כיאילו הוא פולט חצי ממה שינק קודם לכן. אני הייתי רוצה לדעת האם תופעה זו נורמלית, והאם הרפלוקס אמור לעבור לבד? האם כדאי לתת לו זנטק? האם המשקל הרב שלו קשור לחלב שלי או מכיוון שהייתה לי סכרת הריון? הילד יונק כל 3-4 שעות. סליחה על ריבוי השאלות, אני פשוט עובדת עצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות
ד''ר בתיה וייס06/01/2009פליטות מרובות בפני עצמן עם עליית משקל תקינה אינן עילה לטיפול. אם מופיעה אי נוחות בלילה ואי שקט ניתן להוסיף זנטק. התהליך משתפר ונעלם לרב עד גיל שנה.
הכחלה בזמן בכי אינה קשורה לרפלוקס ונובעת מעתירת נשימה. התהליך אכן נוטה לחלןף מעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)