גדילה

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• גדילה
    ענבר
    20/01/2009

שלום רב בני בן השנתיים כמעט, הוא ילד חיוני, בריא בדרך כלל, שמח, מדבר כבר מזה כשנה ופעיל מאוד הוא נמצא מתחת לעקומות המשקל בערך מגיל שנה, אולי קצת לפני (הוא נולד ושמר עד גיל חצי שנה על אחוזון 25-50), ינק הנקה מלאה תקופה ארוכה, עבר בהדרגה למוצקים. גם בגובה הייתה מעט ירידה בעקומות, הוא עומד כעת על אחוזון 5. מבחינת היקף ראש- הכל נשאר כרגיל באחוזון 50 תודה לאל. בעבר וגם כיום סובל מאנמיה (עוד לא ברור על איזה רקע מאחר ולי יש אלפא טלסמיה מינור ללא רקע של אנמיה בדרך כלל, אך עוד לא ברור האם גם לבני יש) בכל אופן, הוא מתפקד כרגיל ויש לו תאבון בריא מאוד עם זאת, עלייתו במשקל היא מאוד קטנה בכל פעם ואני חוששת שמשהו פוגע בגדילה שלו. בבדיקות דם לצליאק נמצא שלילי (גם אנטי TTG וגם אנטי DGP) כמו כן לא ברור לי מדוע הוא עדיין אנמי אם הוא אוכל כל כך מגוון ועם כל כך הרבה תיאבון הייתי מאוד שמחה לשמוע את דעתכם או כיוון כללי מה עוד לבדוק ולאיזה בדיקות לפנות אנחנו אמנם במעקב גסטרו, אבל לא פעם יש לי את החשש שלא לפספס תקופות גדילה קריטיות ושיש משמעות לאבחון מוקדם (אלרגיה, רגישות, בעיה במעיים או אחר). לפעמים אני מרגישה שאני מכוונת את הרופא יותר ממה שהוא אותי... ומרגישה קצת אבודה במערכת שוב תודה רבה מראש על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גדילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גדילה

ד''ר בתיה וייס
    21/01/2009

ירידה בעקומות משקל ואורך אחרי גיל חצי שנה קיימת גם כוריאנט תקין אם ישנה התייצבות על אחוזון חדש ולא המשך סטייה מהאחוזונים. בדיקות הסרולולגיה לצליאק מתחת לגיל שנתיים פחות אמינות- כדאי לחזור עליהן. ניתן גם לבצע תבחיני ספיגה אם אכן נמשכת סטייה באחוזוני המשקל וכן תבחין זיעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו