האם זה ריפלוקס?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• האם זה ריפלוקס?
    שלומית
    13/02/2009

בני בן 3, מאובחן כאסמטי ב 8 החודשים האחרונים ומטופל באופן קבוע בסינגוליר כל יום. הבעיה היא בשינה- ולא בזמן התקף אסטמה, הוא נושם ממש קשה ולא רגוע, לפעמים קושי להוציא אויר ולפעמים קושי להכניס אויר- משתנה כל הזמן. יש הפסקות נשימה מדי פעם ל 10 שניות בערך- בדקנו שקד שלישי- יש שקד אין חסימה ולכן זו כנראה לא הבעיה. הדבר גורם לו לישון ממש גרוע רוב הלילות, ישן בערך 3 שעות ראשונות של הלילה טוב ואח"כ מתחיל להתעורר הרבה ולא רגוע עד הבוקר. אני שמה לב שהוא מתפתל ולא מצליח להגיד איפה כואב אבל הוא לא רגוע וברור שמשהו מאוד מפריע לשנתו. הדבר נמשך כבר כמה חודשים ואנחנו מנסים לברר את הסיבה. אמרו לנו שיכול להיות שיש לו ריפלוקס- צרבת בלילה ולכן זה מפריע לשנתו ולנשימתו. חשוב לציין- כשהיה תינוק היה לו ריפלוקס שהתבטא בפליטות מרובות מאוד- עבר עד גיל שנה כלא היה. מאז אף פעם לא הקיא והיציאות בסדר- קצת עצירות מדי פעם וזהו. חשבתי שאולי ארוחת הערב מפריעה לקיבתו- כל ערב אוכל שניצל שאני מכינה- כמובן שמטוגן אבל טיגון קצר מאוד ולא עמוק.- חוץ מזה לא אוכל ממתקים בערב ולא אוכל שומני או כבד אחר. (אוכל שניצל מהודו כל ערב בגלל שחסר לו ברזל אז חשוב לי שיאכל בשר פעם ביום). אז האם יכול להיות שיש לו פשוט צרבת שמפריעה לנשימה ואולי אף גורמת לאסטמה אצלו? ואם כן- מה עושים ? האם טיפול תרופתי יעזור? במשך היום מרגיש בדרך כלל מצויין ואין בעיות נשימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זה ריפלוקס?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפלוקס?

ד''ר בתיה וייס
    15/02/2009

בגיל זה, בו רפלוקס כבר אינו שכיח, כדאי לעשות בדיקה לכך- הנקראת PH וניטור ובה בודקים את חומתיות הושט 24 שעות. הדבר יתן תשובה לגבי אי השקט הלילי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו