מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- סירוב לאכולרויטל19/03/2009
שלום , בתי בת חודשיים וחצי, הנקה מלאה, לא קיבלה בקבוק אף פעם. לפני כשלושה שבועות הפסיקה לאכול מצד ימין. הרופא שלל כל בעיה רפואית ואמר לתת לה בכח - זה לא עזר. ניסיתי לשנות תנוחות, לשנות מקום, לרקוד וללכת תוך כדי הנקה, להניק מתוך שינה - כלום לא עזר. כאשר נתתי לה לאכול מצד זה, התחילה ישר לצרוח לפעמים גם בלי לגעת בו כלל ואחרי כמה ימים התחילה פשוט לסובב את הפנים עד שהציעו לה את הצד השני. אחרי שבוע התחילה לאכול מצד זה רק תוך כדי שינה. לפני מספר ימים הילדה קיבלה חיסון ולא יודעת אם זה קשור או לא אבל היא הפסיקה לאכול. היא מוכנה לאכול רק מתוך שינה. היום הצלחתי להאכיל אותה קצת תוך כדי הליכה. היא קצת נודניקית, רוצה הרבה ידיים, דוחפת ידיים לפה גם בזמן שהיא יונקת. בזמן הנקה היא שואבת את הפיטמה ממש חזק ומושכת אותה עם החניכיים. יש לה די הרבה רוק והיא בוכה הרבה. לפעמים אני שומעת רעשים יחסית חזקים מהבטן שלה והקקישלה לעתים נוזלי לגמרי אבל אין יציאות מרובות. במשך היום קשה לה להירדם כנראה בגלל שהיא רעבה אבל בלילה היא ישנה כרגיל 4 שעות רצוף ואחכ קמה כל שעה-שעתיים. אני חייבת לציין כי מתוך שינה היא אוכלת ממש יפה, לפעמים יונקת חצי שעה רצופה בלי להתנתק מהשד. היום הייתי אצל הרופא שוב - לא נמצאה שום בעיה והוא הפנה אותי לגסטרולוג. אשמח לקבל עזרה כי אני ממש מיואשת ! תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדבש
פרופ` יורם בוינובר20/03/2009רצוי להתייעץ עם יועצת ננקה. האכלה בכח גרועה. ללא הטבה ניתן לפנות למרפאת הפרעות אכילה בספרא, שיבא- 5302692
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא שהניקה
הילה22/03/2009אני לא יודעת אם זה יעזור, אבל גם בתי מגיל 3 חודשים העדיפה צד אחד ולא היתה מוכנה לינוק מהצד השני. לעיתים הזרימה מהירה יותר או איטית יותר מצד מסויים, ולכן ברגע שהתינוק קולט את זה - יש לו העדפה לצד זה או אחר. אין מה לעשות, אולי תפני ליועצת הנקה. ממנה הבנתי כי אין בעיה להניק מצד אחד בלבד (מן הסתם - ההנקות יהיו תכופות יותר, כי צד אחד לא מספיק). את יכולה לשאוב מצד שני ולתת לה בבקבוק. רק כדי שלא תדאגי - אני יכולה לומר שעד גיל 8 חודשים הנקתי רק משד ימין. פשוט - כי היא סירבה. וכן - היתה מתעוררת המון פעמים בלילה. יש בזה חסרונות. אבל מסתבר שהקטנים האלה ממש חכמים ויודעים בדיוק מה הם רוצים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)