צליאק

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• צליאק
    מיכל
    15/04/2009

שלום רב.
    אצל בני אובחן צליאק. בדיקות הדם היו חיוביות וגם הביופסיה יצאה חיובית - דרגה ראשונה.
    אני בשלב של "לעכל" את הבשורה. אולי זה חלק מהקושי שלי לקבל את הבשורה אבל אני כל הזמן שואלת את עצמי האם אין מצבים בהם המחלה פשוט עוברת / נכנסת לרמיסיה, כמו הרבה מחלות אוטואימוניות אחרות (ואז תמיד אני נזכרת בסוכרת - אוטואימונית שלא נעלמת מעצמה). האם זה נבדק בכלל? אני עצמי התגליתי כחיובית מבחינת הנוגדנים אבל הביופסיה יצאה תקינה. האם ייתכן שבעבר היתה לי פגיעה שפשוט נעלמה?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צליאק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאודליה

פרופ` יורם בוינובר
    18/04/2009

המושג רמיסיה לא מקובל. באשר לך יתכן ואצלך המחלה לטנטית ו/או שכדאי לחזור על הביופסיה במידה והנוגדנים עדיין חיוביים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק ופפאין

מיכל
    18/04/2009

שלום פרופ ותודה על תגובתך.
    אני מניחה שכוונתך היא שהמושג רמיסיה אינו מקובל כשמדובר בצליאק (כי אני באופן אישי סובלת ממחלה אוטואימונית אחרת שבשנתיים האחרונות נמצאת ברמיסיה וע"פ הספרות בקרב 50% מהסובלים המחלה נעלמת עצמונית). האם בבנוגע לצליאק זה משהו שנבדק אי פעם? או אולי לא היו מתנדבים... ועוד שאלה. האם ברפואה המערבית ישנן עבודות על הפפאין כמפרק את חלבון החיטה ובכך "פותר" או מקל על הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו