נוגדנים לצליאק

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• נוגדנים לצליאק
    מיכל
    26/04/2009

שלום רב. בני בן השנתיים אובחן ע"H ביופסיה בחולה צליאק. בדיקות הנוגדנים האחרונות שנעשו היו בהיותו בן שנה ושלושה חודשים. ערך ה TTG היה 36 (מעל 25 אינו תקין) והאנטי אנדומיזיל היה שלילי. הביופסיה הראתה שלב 1. נאמר לי לבצע מעקב נוגדנים 3 חודשים לאחר הביופסיה. כמה ימים לאחר תחילת הדיאטה הגעתי לתובנה כי בעצם ה BASE LINE שלנו הוא ערכים מלפני כמעט שנה ולכן לא יתנו לי תמונת מצב. ניגשתי לבדוק אותו לקבלת ערך בסיסי. הבדיקה נערכה כשבוע לאחר תחילת הדיאטה. תיארתי לעצמי שזו לא תהיה התמונה של לפני ההתחלה אבל לא ציפיתי לקבל ערך של 4! ב TTG. האם יתכן שכבר לאחר שבוע הערכים ירדו כ"כ? ואם כן, אני מניחה שזב אומר שהיינו בסדר עם התזונה (כי היו לי חששות שפספנו פה ושם - טעויות של מתחילים). האם ישנם מקרים של FALSE POSSITIVE בבדיקת הביופסיה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוגדנים לצליאק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוגדנים

ד''ר בתיה וייס
    26/04/2009

רמת ה-TTG ההתחלתית היתה לא גבוהה ואנדומיזיאל-שלילי וביופסיה בשלב 1 - כל הערכים גבוליים. הירידה לנורמה לוקחת לרב שבועות-חדשים. באם היו גם סימנים קליניים ברורים שהשתפרו האבחנה סבירה יותר. אם לא, כדי להיות שלם עם האבחנה כדאי לחזור לכלכלה רגילה ולעקוב אחר נוגדנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התייחסותך, ועוד תוספת

מיכל
    27/04/2009

הסימפטומים שלו הם: בטן נפוחה, קיבה רכה / שלשול באופן כרוני והמוגלובין נמוך - 11.2. הסימפטומים, כצפוי, לא השתפרו כי אנחנו בדיאטטה נטולת גלוטן רק שבועיים. מבחינת גובה / משקל לא בדקתי אותו מזמן אבל לא נראה שיש בעיית גדילה - בהסתכלות מול בני גילו (משקל 13 ק"ג נראה לי תקין וגם הגובה). מה להערכתך משך הזמן בו אני צריכה לחשוף אותו שוב לגלוטן בכדי לראות עליית ערך TTG אם אכן מדובר בצליאק? ושאלה נוספת: הגסטרו המטפל המליץ להמשיך בדיאטה כאילו היה חולה ליאק לפחות עד גיל 5-6 בכדי לא לפגוע בגדילה ואז, אולי, יעשה לו מבחן גלוטן. מהיכן יכולה לנבוע המלצה זו? האם חשיפה של חודש נוסף היא כ"כ קריטית? אני ממש מלקה את עצמי על כל שלא חשבתי לבדוק לו ערכים שוב לפני תחילת הדיאטה! אבל מאוחר מדי :-(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק

ד''ר בתיה וייס
    28/04/2009

יש צורך בחשיפה של 6-8 שבועות לפחות. אם הגדילה לא נפגעה החשיפה הנוספת לא תהיה קריטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו