מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- נוגדנים לצליאקמיכל26/04/2009
שלום רב. בני בן השנתיים אובחן ע"H ביופסיה בחולה צליאק. בדיקות הנוגדנים האחרונות שנעשו היו בהיותו בן שנה ושלושה חודשים. ערך ה TTG היה 36 (מעל 25 אינו תקין) והאנטי אנדומיזיל היה שלילי. הביופסיה הראתה שלב 1. נאמר לי לבצע מעקב נוגדנים 3 חודשים לאחר הביופסיה. כמה ימים לאחר תחילת הדיאטה הגעתי לתובנה כי בעצם ה BASE LINE שלנו הוא ערכים מלפני כמעט שנה ולכן לא יתנו לי תמונת מצב. ניגשתי לבדוק אותו לקבלת ערך בסיסי. הבדיקה נערכה כשבוע לאחר תחילת הדיאטה. תיארתי לעצמי שזו לא תהיה התמונה של לפני ההתחלה אבל לא ציפיתי לקבל ערך של 4! ב TTG. האם יתכן שכבר לאחר שבוע הערכים ירדו כ"כ? ואם כן, אני מניחה שזב אומר שהיינו בסדר עם התזונה (כי היו לי חששות שפספנו פה ושם - טעויות של מתחילים). האם ישנם מקרים של FALSE POSSITIVE בבדיקת הביופסיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים
ד''ר בתיה וייס26/04/2009רמת ה-TTG ההתחלתית היתה לא גבוהה ואנדומיזיאל-שלילי וביופסיה בשלב 1 - כל הערכים גבוליים. הירידה לנורמה לוקחת לרב שבועות-חדשים. באם היו גם סימנים קליניים ברורים שהשתפרו האבחנה סבירה יותר. אם לא, כדי להיות שלם עם האבחנה כדאי לחזור לכלכלה רגילה ולעקוב אחר נוגדנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התייחסותך, ועוד תוספת
מיכל27/04/2009הסימפטומים שלו הם: בטן נפוחה, קיבה רכה / שלשול באופן כרוני והמוגלובין נמוך - 11.2. הסימפטומים, כצפוי, לא השתפרו כי אנחנו בדיאטטה נטולת גלוטן רק שבועיים. מבחינת גובה / משקל לא בדקתי אותו מזמן אבל לא נראה שיש בעיית גדילה - בהסתכלות מול בני גילו (משקל 13 ק"ג נראה לי תקין וגם הגובה). מה להערכתך משך הזמן בו אני צריכה לחשוף אותו שוב לגלוטן בכדי לראות עליית ערך TTG אם אכן מדובר בצליאק? ושאלה נוספת: הגסטרו המטפל המליץ להמשיך בדיאטה כאילו היה חולה ליאק לפחות עד גיל 5-6 בכדי לא לפגוע בגדילה ואז, אולי, יעשה לו מבחן גלוטן. מהיכן יכולה לנבוע המלצה זו? האם חשיפה של חודש נוסף היא כ"כ קריטית? אני ממש מלקה את עצמי על כל שלא חשבתי לבדוק לו ערכים שוב לפני תחילת הדיאטה! אבל מאוחר מדי :-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליאק
ד''ר בתיה וייס28/04/2009יש צורך בחשיפה של 6-8 שבועות לפחות. אם הגדילה לא נפגעה החשיפה הנוספת לא תהיה קריטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)