תת התמחות - צליאק

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• תת התמחות - צליאק
    מיכל
    01/05/2009

שלום רב
    בעקבות שאלה ששאלתי כאן בפורום (3-4 שאלות למעלה), רציתי לדעת האם בתחום הגסטרו ישנם מומחים ספציפיים לתחום הצליאק? כפי שכתבתי שם, הרופא שלי טען א, המלצה שקיבלתי מדר וייס היתה שונה קצת (משהו שיותר מתאים לגישה שלי) אבל מכיוון שאני כרגע עם שתי המלצות שונות (כמובן שגר וייס לא ראתה את הילד ורק קיבלה התמונה ממני) האם יש דבר כזה "תת התמחות" בצליאק או משהו דומה שכדאי לי לפנות אליו "ה"מומחה? ועוד דבר שלא הבנתי, האם ביופסיה חיובית לצליאק שלב 1 יכולה להיות בטעות גם חיובי למשהו אחר ובטעות פרשו גלוטן? האם יכול להיות שישנה בכלל רגישות ללקטוז שנותנת את אותה התמונה כמו צליאק והפירוש היה מוטעה? האם ניתן לבדוק שוב את הביופסיה?
    סליחה על מורכבות השאלה ותודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תת התמחות - צליאק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאודליה

פרופ` יורם בוינובר
    01/05/2009

לא איני מכיר מומחים לצליאק. כל הגסטרואנטרולגים לילדים מכירים המחלה היטב. לראות הביופסיה שוב תמיד ניתן לבצע. האבחנה נעשית עי הסרולוגיה והביופסיה. התסמינם לא תמיד ספציפיים. סבילות ללקטוז ניתן לבדוק קלינית , הפסקה והחזרה של הלקטוז צריכה לשפר או לגרום לתסמנים כמו כאב בטן שלשול וכו. תת ספיגה של לקטוז שכיחה באוכלוסיה שלנו אך אינה בהכרח גורמת לתסמינים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך...

מיכל
    01/05/2009

האם תשובת ביופסיה של MARSH1 , נוגדנים TTG 36 ואנטיאנדומיזיום שלילי יכולה להיות משהו גבולי? הבנתי שהסימפטומים של הצליאק מאוד מגוונים. אני ממש מבולבלת. הנוגדנים שבוע לאחר הביופסיה הגיעו ל 4 (עד 20 תקין) - ה ,BASELINE בוצע רק שנה קודם. למה עלי להאמין? לתמונה סרולוגית שבוצעה בגיל שנה? לביופסיה שנלקחה בגיל שנתיים או לתמונה סרולוגית מושלמת רק שבוע לאחר דיאטה נטולת גלוטן? אני פשוט מרגישה שיש סיכוי שהאבחנה לא היתה נכונה, השאלה היא מה עוד יכול לגרום ל MARSH 1 בביופסיה.
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת בדיוק כמוך

אפרוחית
    21/12/2009

הי מיכל,
    גם לבת שלי היו נוגדנים חיוביים (נמוכים) וביופסיה לא חד משמעית.
    אנחנו כבר 1.5 בדיאטה ולא השתנה כלום מבחינת משקל ותיאבון.
    אני נמצאת בדיוק באותה התלבטות כמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו