גזים מרובים לבן 7.5 חודשים

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• גזים מרובים לבן 7.5 חודשים
    לירן
    15/06/2009

בני בו 7.5 חודשים. מאז לידתו סבל מגזים מרובים שהתמתנו יחסית "לפי הספר" בסביבות גיל 3.5 חודשים. אלא שמרגע שהחלנו לתת אוכל מוצק (בסביבות גיל 5+ חודשים) חזרו הגזים וממשיך לסבול מהם מאוד עד היום. עלי לציין כי מאז ינקותו ניזוק מתחליף חלב (סימילאק) ובגיל חודשיים התחלתי להסמיך לו האוכל עם דייסת קורנפלור שכן סבל מרפלוקס (לא בדרגת חומרה גבוהה כי עלה במשקל אבל סבל מאוד מכאבים. גם כיום פולט לא מעט אבל ללא כאבים). עלי לציין כי אני משתדלת להימנע מירקות שגורמים לגזים (תפ"א, חומוס, שעועית, כרובית וכו') ומשתדלת שבמרק יהיו ירקות קלים יחסית לעיכול (בטטה, קישוא, אפונה). ניסיתי לאחרונה להוסיף חומוס ו/או עדשים אבל החלטתי להוריד מהחשש שהללו גורמים לכאבים העזים. בנוסף מאחר ואינני מעוניינת שימשיך לצרוך קורנפלור (זה סתם מנפח ואין לו בעיית משקל) אני מנסה להחליף לדייסת שיבולת שועל- אין לי מושג מה מקור הבעיה אבל בימים האחרונים בעיית הגזים החמירה והוא ממש סובל ובמיוחד בלילה אינו מצליח לישון וצורח מכאבים (שומעים את הגזים). שאלותי הן:
    1. מה באפשרותי לעשות כדי להקל עליו את בעית הגזים- אם באמצעות שינוי של התזונה בבית ואם על ידי בדיקות רפואיות?
    2. האם העובדה שחשפתי אותו לדייסת קורנפלור בגיל מוקדם מאוד (כאמור חודשיים) עלולה לגרום לו לבעיות מעיים? (רופא הילדים בזמנו לא כל כך אהב את הרעיון של דייסת קורנפלור בגיל כה מוקדם בטענה שיש מחקרים לפיהם החשיפה המוקדמת לגלוטן גורמת לבעיות מעיים אלא שמרוב ייאוש אז ובניסיון להימנע מתרופות ותחליפים מיוחדים החלטתי לתת לו קונפלור וזה אכן עזר לבעיית הרפלוקס)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גזים מרובים לבן 7.5 חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ללירן

פרופ` יורם בוינובר
    17/06/2009

הורידי עומס הפחמימות. אין תרופה יעלה פרט לשינוי בכלכלה להפחתת גזים בתינוק ומבוגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו