בן שמונה עם עבר של בן שמונים : -(

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• בן שמונה עם עבר של בן שמונים : -(
    שירלי
    04/07/2009

בני בן שמונה אלרגי מאוד לחלב. אפילו מגע קל יכול לגרום לתגובה אנפליקטית .
    סבל שנים מאמבות ובלסטוציסט הומיניס שטופלו בפלג'יל וחזרו שוב ושוב עד שקיבל הומטין והמצב התייצב. היום לאחר שנתיים תקינות בהן היציאות הן פעם ביומיים והצואה כהה ומוצקה, המצב חזר לימים של צואה מריחה מאוד, תפוחה, רכה ובהירה יחסית (חום כתום) וניתן לראות בה אוכל לא מעוכל. אני מודאגת מאוד שכן, יתכן שהטפילים חזרו וכמובן שנחזור שוב ושוב על הבדיקות (מנסיון שכן לרוב לקח מספר פעמים עד שמצאו אמבות בצואה.) ועדיין, אני חוששת שמה אנחנו מחמיצים עוד בעיות שלא טופלו. האם יתכן שמעורבת גם צליאק או מחלה אחרת שיכולה להשפיע כל כך על מצב המעי? מה מומלץ לבדוק במצב זה בנוסף לטפילים?
    האם יש דרך לאבחן מעי רגיז?
    עברנו בדיקות דם לאיבחון צליאק שהיו תקינות על פי הרופא אבל לא ביופסיה.

תודה רבה ושבוע נעים,

אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שירלי

פרופ` יורם בוינובר
    04/07/2009

רצוי לבדוק את הצואה. רצוי במעבדה של הקופה. במידה ויש שוב תשובה חיובית כנראה מישהו בסביבתו-משפחה מדביק אותו. אין הצדקה לבצע ביופסית מעי עם סרולוגיה שלילית. במידה והילד מתפקד כרגיל וללא שלשול הייתי מפסיק לבדוק הצואה . אין דרך לבדוק מעי רגיז ומהתיאור שלך אין עדות לכך. האבחנה היא בסיפור המחלה-תלונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו