עצירות - ילד מתאפק

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• עצירות - ילד מתאפק
    הילה
    05/07/2009

אני אמא לילד דעתן, חכם ועקשן בן 3 וחצי. לפני כמה חודשים, לאחר גמילה מוצלחת מטיטולים הוא התחיל להתאפק. הוא מעולם לא עשה קקי באסלה וגם לאחר שנגמל מטיטולים המשיך לבקש טיטול רק כדי לעשות קקי ואנחנו לא התנגדנו. לפני מס' חודשים, ללא כל סיבה, החל לסרב בעקשנות לעשות קקי. הוא מצליח להתאפק לפעמים כמעט שבוע! הבטן שלו נפוחה וקשה והוא מסתובב במעגלים כשהוא מחזיק את הטוסיק ומתאפק ומתאפק.לא מצליח להתרכז בשום דבר, לא לשחק ולא לאכול והוא שוכב על הבטן בכל מיני תנוחות שעוזרות לו להתאפק.ניסינו לדבר, לשכנע, קנינו מתנות ופיתויים - כלום לא עוזר. הוא מצליח להתאפק עם שמן פראפין, שמן זית, נרות גליצירין וגם אל-צירות. היום עשה חוקן וגם אותו הוא ניצח...
    אני אובדת עצות ומיואשת לגמרי. נקרע לי הלב לראות את הסבל שלו ואני מתוסכלת וכועסת. אתמול הגעתי למצב שהוא עשה קקי (בטיטול) כי איימתי עליו שאכה אותו. כן, למצב הזה הגעתי. האם מישהו יכול להפנות אותי לעזרה מקצועית או פסיכולוג לילדים באזור מודיעין? האם אני צריכה לקחת אותו לרופא גסטרו במקביל? תודה וסליחה על אורך המכתב. הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצירות - ילד מתאפק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להילה

פרופ` יורם בוינובר
    05/07/2009

הטיפול המומלץ הוא שמן פרפין או פגלקס בכמות כזו שלא יוכל להתאפק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש צורך לגשת לרופא גסטרו?

הילה
    07/07/2009

תודה על תשובתך המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להילה - מנסיון

adotan1
    11/07/2009

אני אמא לילדה בת 5 עם תסמינים דומים למה שאת מתארת, לרבות הדעתנות ולעיתים עקשנות.
    אני ניסיתי ועודני מדי פעם את הפגלקס והפרפין ואני חושבת שתשובתו של מנהל הפורום ממש לא רצינית (פתרון נקודתי שלא מתאים לבעייה מתמשכת) ולא ממש עונה לשאלתך (האם יש לפנות לטיפול פסיכולוגי או גסטרו לטיפול פסיולוגי). אשמח לדעת האם מצאת גסטרו ילדים מומלץ וכיצד את חושבת לפועל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני בבעיה כזו

מיכל
    26/04/2010

הילה
    פשוט הוצאת לי את המילים מהפה!!!!!!!!! בדיוק רשמתי כמה שורות של תיסכול על מצבו של בני בן 3 ו3 חודשים,הכל ניסינו ואיך אמרת..?מנצח את הכל,זה הגיע למצב שהוא מתחיל להתלונן על כאבי ראש ובגן החלו לדאוג אבל אין לי ספק שזה קשור לקקי,טרם הגעתי למצב שאני מאיימת במכות אבל אני לא שופטת אותך,גם אני התעצבנתי היום כי פשוט אי אפשר להסתובב איתו אחרי הגן לשום מקום,הוא רוצה רק הביתה ומתאפק ומתאפק ומסתובב בחוסר אונים שלי כבר נהיה עצירות....אם יתנו לך עיצה נורמלית,אשמל לשמוע...בהצלחההההה,כדאי לבקש מרופא הילדים איזו הפניה לגסטרו אבל בנינו,לדעתי זה הכל ריגשי פסיכולוגי.....
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו