מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- אנא תגובתכם חשובהמיכל15/07/2009
שלום רב.
שלחתי שאלה ודילגתם עליה, חשובה לי דעתך:
שלום. אני אתחיל מהסוף: עשינו לילד שלי בן השנתיין וחצי גנטיקה לצליאק. DQ2 DQ8 יצאו שליליים. התשובות מהיום.
הסיבה שעשינו: סרולוגיה חיובית (TTG36) בגיל שנה אבל אנטיאנדומיזיום שלילי. ביופסיה כעבור שנה (מסיבות שונות) עם תוצאות של MARSH1. התחלנו דיאטה נטולת גלוטן (הילד אנמי, כרס, צואה לא ברורה אך באחוזון ה 90). כעבור 6 ימי דיאטה נ"ג ערכי הנוגדנים ירדו ל 4 (בדקתי בכדי לקבל ערכי BASELINE) כעבור חודש וחצי ירדו ל 0.1. מה עושים? אני מבינה שגנטיקה שלילית שוללת צליאק בהתאם לידע הרפואי הקיים היום. לכמה זמן לחשוף אותו? אחרי כמה זמן לבדוק שוב? ומהן האבחנות המבדילות הנוספות שיכולות לגרום לכרס, שלשול ופריטין נמוך מאוד (7). אני לא רוצה לבלבל את הילד אבל בהחלט רוצה להחזיר אותו למסלול חיים סדיר.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלתי המורכבת
מיכל16/07/2009אנטיגן 5 לעומת זאת, יצא חיובי. האם זה אומר משהו???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאודליה
פרופ` יורם בוינובר19/07/2009מה זה אנטיגן 5.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאודליה
פרופ` יורם בוינובר19/07/2009התאור שאת נותנת ספק אם מתאים לצליאק. יתכן והרגישות לגלוטן אצל ילדך מקורה ברגישות-אלרגיה ולא צליאק. הירידה המהירה והיסטולוגיה גבולית לא תומכים באבחנת צליאק. גם הHLA שאצלינו במחקר פרוספקטיבי היתה 100 אחוז בחולי הצליאק לא תומכת בצליאק. יש עם זאת לציין שצליאק באוכלוסיה האסיתית אינו תמיד בחולים עם הHLA הקלאסי של תושבי המערב. לצערי אין לנו מרקרים גנטים נוספים שאנו מסוגלים לבדוק בשלב זה. הייתי פונה לאלרגולוג שיעשה לילד בדיקה של אלרגיה לגלוטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לגלוטן?
מיכל20/07/2009תודה. לא ידעתי שיש אפשרות כזו. אנטיגן 5 הכוונה: HLA - DQA1*05. לאחר בדיקת הנושא, זהו אחד האללים המרכיבים את ה DQ2. התשובה שקיבלתי היא שיש לו את האלל הזה. עכשיו, לאחר קריאת מאמרים אני מבינה שחסרה לי האינפורמציה האם הוא הומוזיגוט או הטרוזיגוט. נראה לי שיקח זמן עד לאבחנה.
פרופ` יורם בוינובר21/07/2009לא דלגתי. המלצתי ברור בכיוון אלרגיה לגלוטן ולפי הברור יוחלט על המשך חשיפה או מניעה של גלוטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)