אנא תגובתכם חשובה

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• אנא תגובתכם חשובה
    מיכל
    15/07/2009

שלום רב.
    שלחתי שאלה ודילגתם עליה, חשובה לי דעתך:

שלום. אני אתחיל מהסוף: עשינו לילד שלי בן השנתיין וחצי גנטיקה לצליאק. DQ2 DQ8 יצאו שליליים. התשובות מהיום.
    הסיבה שעשינו: סרולוגיה חיובית (TTG36) בגיל שנה אבל אנטיאנדומיזיום שלילי. ביופסיה כעבור שנה (מסיבות שונות) עם תוצאות של MARSH1. התחלנו דיאטה נטולת גלוטן (הילד אנמי, כרס, צואה לא ברורה אך באחוזון ה 90). כעבור 6 ימי דיאטה נ"ג ערכי הנוגדנים ירדו ל 4 (בדקתי בכדי לקבל ערכי BASELINE) כעבור חודש וחצי ירדו ל 0.1. מה עושים? אני מבינה שגנטיקה שלילית שוללת צליאק בהתאם לידע הרפואי הקיים היום. לכמה זמן לחשוף אותו? אחרי כמה זמן לבדוק שוב? ומהן האבחנות המבדילות הנוספות שיכולות לגרום לכרס, שלשול ופריטין נמוך מאוד (7). אני לא רוצה לבלבל את הילד אבל בהחלט רוצה להחזיר אותו למסלול חיים סדיר.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנא תגובתכם חשובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת לשאלתי המורכבת

מיכל
    16/07/2009

אנטיגן 5 לעומת זאת, יצא חיובי. האם זה אומר משהו???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאודליה

פרופ` יורם בוינובר
    19/07/2009

מה זה אנטיגן 5.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאודליה

פרופ` יורם בוינובר
    19/07/2009

התאור שאת נותנת ספק אם מתאים לצליאק. יתכן והרגישות לגלוטן אצל ילדך מקורה ברגישות-אלרגיה ולא צליאק. הירידה המהירה והיסטולוגיה גבולית לא תומכים באבחנת צליאק. גם הHLA שאצלינו במחקר פרוספקטיבי היתה 100 אחוז בחולי הצליאק לא תומכת בצליאק. יש עם זאת לציין שצליאק באוכלוסיה האסיתית אינו תמיד בחולים עם הHLA הקלאסי של תושבי המערב. לצערי אין לנו מרקרים גנטים נוספים שאנו מסוגלים לבדוק בשלב זה. הייתי פונה לאלרגולוג שיעשה לילד בדיקה של אלרגיה לגלוטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לגלוטן?

מיכל
    20/07/2009

תודה. לא ידעתי שיש אפשרות כזו. אנטיגן 5 הכוונה: HLA - DQA1*05. לאחר בדיקת הנושא, זהו אחד האללים המרכיבים את ה DQ2. התשובה שקיבלתי היא שיש לו את האלל הזה. עכשיו, לאחר קריאת מאמרים אני מבינה שחסרה לי האינפורמציה האם הוא הומוזיגוט או הטרוזיגוט. נראה לי שיקח זמן עד לאבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאודליה

פרופ` יורם בוינובר
    21/07/2009

לא דלגתי. המלצתי ברור בכיוון אלרגיה לגלוטן ולפי הברור יוחלט על המשך חשיפה או מניעה של גלוטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו