האכלה + VSD

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• האכלה + VSD
    עדי
    07/08/2009

שלום רב,

לבתי בת ה-3 חודשים VSD בינוני - גדול. (נולדה בשבוע 34 להריון תאומים מונוכוריאליים)

אני נתקלת בקשיים בהאכלה ועליה איטית במשקל, אך תחושתי היא כי קשיים אלה לא נובעים רק בשל הבעיה הלבבית.

קיימת תופעת הקאות (בממוצע פעם ב 4-5 ימים, לפעמים אפילו שעה אחרי האוכל), כמו כן הילדה חסרת שקט לעתים במשך זמן רב עד להוצאת אויר אחרי האוכל ולעיתים מפסיקה לאכול בשל כך. לפעמים קיימת תחושה של 'עליה' של האוכל, מן 'כמעט גרעפסים' רטובים כאלה. לעתים קרובות במהלך ההאכלה לילדה יש מעין רפלקס הקאה כזה ואני מיד מוציאה את הבקבוק.

אני רוצה להיות ערנית ולא לשייך כל דבר ל VSD. הילדה מיועדת לניתוח ולא הייתי רוצה שנעשה ניתוח כשהבעיה היא בכלל אחרת.

מה דעתך? האם התיאור הנ"ל יכול להתאים לבעיה אחרת שאיננה קשורה בVSD ? ואם כן יש השערה מה היא?
    עם מי עלי להתייעץ בנושא? כמובן שעדכנתי את הקרדיולוג שלנו במצב הדברים אך הוא מטבע הדברים מרוכז בבעיה הלבבית..

תודה,
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האכלה + VSD

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעדי

ד''ר בתיה וייס
    16/08/2009

לאור הקאות וקיום בעיה לבבית כדאי לבצע צילום דרכי עיכול עליונות כדי לודא שמבחינה אנטומית הכל תקין. במידה וכן- נראה כי מדובר ברפלוקס הניתן לטיפול על ידי הסמכת הכלכלה וניתן לשקול טיפול תרופתי בהתייעצות עם רופאך. לעתים ההקאות הן ביטוי לאלרגיה לחלבון חלב פרה אם הפורמולה מבוססת על כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו