מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- האכלה + VSDעדי07/08/2009
שלום רב,
לבתי בת ה-3 חודשים VSD בינוני - גדול. (נולדה בשבוע 34 להריון תאומים מונוכוריאליים)
אני נתקלת בקשיים בהאכלה ועליה איטית במשקל, אך תחושתי היא כי קשיים אלה לא נובעים רק בשל הבעיה הלבבית.
קיימת תופעת הקאות (בממוצע פעם ב 4-5 ימים, לפעמים אפילו שעה אחרי האוכל), כמו כן הילדה חסרת שקט לעתים במשך זמן רב עד להוצאת אויר אחרי האוכל ולעיתים מפסיקה לאכול בשל כך. לפעמים קיימת תחושה של 'עליה' של האוכל, מן 'כמעט גרעפסים' רטובים כאלה. לעתים קרובות במהלך ההאכלה לילדה יש מעין רפלקס הקאה כזה ואני מיד מוציאה את הבקבוק.
אני רוצה להיות ערנית ולא לשייך כל דבר ל VSD. הילדה מיועדת לניתוח ולא הייתי רוצה שנעשה ניתוח כשהבעיה היא בכלל אחרת.
מה דעתך? האם התיאור הנ"ל יכול להתאים לבעיה אחרת שאיננה קשורה בVSD ? ואם כן יש השערה מה היא?
עם מי עלי להתייעץ בנושא? כמובן שעדכנתי את הקרדיולוג שלנו במצב הדברים אך הוא מטבע הדברים מרוכז בבעיה הלבבית..
תודה,
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר בתיה וייס16/08/2009לאור הקאות וקיום בעיה לבבית כדאי לבצע צילום דרכי עיכול עליונות כדי לודא שמבחינה אנטומית הכל תקין. במידה וכן- נראה כי מדובר ברפלוקס הניתן לטיפול על ידי הסמכת הכלכלה וניתן לשקול טיפול תרופתי בהתייעצות עם רופאך. לעתים ההקאות הן ביטוי לאלרגיה לחלבון חלב פרה אם הפורמולה מבוססת על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)