צליאק ונוגדנים

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• צליאק ונוגדנים
    מיכל
    27/08/2009

שלום רב.
    לאחר חשיפה יומיומית לגלוטן אצל ילד חולה צליאק, תוך כמה זמן בממוצע הנוגדנים אמורים לעלות מעל הנורמה? האם לאחר חודש של חשיפה יומיומית לגלוטן הגיוני שאצל חולי צליאק הנוגדנים יהיו 0.3? או שזה מעמיד בספק את האבחנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צליאק ונוגדנים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאודליה

פרופ` יורם בוינובר
    27/08/2009

הזמן הוא לפחות 3-6 חודשדים לעתים יותר. הקביע עצמה הייתה צריכה להתבסס על בדיקת הסרולוגיה בדם לTTGA או EMA וכן ביופסיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיכל
    28/08/2009

הקביעה אכן היתה על סמך סרולוגיה (TTG 32, אבל AEM שלילי) וביופסיה (MARSH 1) רק שבאופן מוזר הסרולוגיה יצאה שלילית לחלוטין (TTG 4) שבוע לאחר תחילת הדיאטה (החלטה מקרית שלי לבדוק בכדי לדעת מאיזה ערך אני מתחילה). הפסקנו דיאטה נ"ג כעבור חודשיים וחצי כאשר ה TTG=0.1 והמטרה היתה לבדוק באמת כעבור 3 חודשים. שוב, במקרה הגענו לרופא עם וירוס ועשינו בדיקת דם אז "על הדרך" ביקשתי לבדוק נוגדנים. רציתי לדעת אם זה נותן לי תקווה או לא מהווה מדד כלל. נחכה חצי שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאודליה

פרופ` יורם בוינובר
    28/08/2009

לדעתי זה אכן נותן תקווה. העלמות הTTGA מאוד מהירה ולא אופינית. גם הביופסיה גבולית. הזמן יקבע האם זה צליאק או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו