חשד לצליאק

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום
 
  • חשד לצליאק
    איריס
    06/09/2009

    שלום רב,
    בתי בת 3.2 שנים, ומשלשלת לסירוגין מזה כשנה+. לפני כשנה ערכנו לה בדיקת צואה ונצפו פרזיטים בצואה, והיא קיבלה טיפול תרופתי מתאים.
    השלשולים פסקו לתקופה של 3 חודשים וחזרו שוב. מדובר על 50% מהפעמים צואה רגילה ו-50% שלשול.לפני כחודש ביקשתי מרופא הילדים להפנות אותי לכל סוגי בדיקות הדם שקיימות, כולל צליאק, על מנת ולנסות לפתור את בעיית השלשולים.
    בבדיקה נתגבלו ערכים גבוהים של טראנסגלוטמינז (82.7 U/ml ). הופניתי לבדיקת גסטרוסקופיה +ביופסיה של המעי הדק. בדיקת הגסטרו התקבלה כתקינה וכרגע אנו ממתינים לממצאי הביופסיה.ברצוני להבין, שכן אם מדובר בצליאק בדיקת הגסטרו אמורה להיות לא תקינה. מה הסיכויים להיות עם כמות נוגדנים שכזו ולא לחלות במחלה? מעבר לכך ברצוני להבין כיצד ילד יכול לשאת גן דומיננטי למחלה בעוד שהוריו אינם חולים בה, ואין כל הסטוריה משפחתית לנשיאת גן זה.
    אודה על תשובה מהירה, שכן אני אובדת עצות. תודה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לצליאק

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • לאיריס

    ד''ר בתיה וייס
    08/09/2009

    בצליאק התשובה היא בביופסיה ולא בהסתכלות בגסטרוסקופיה. צריך להמתין. הגנטיקה של צליאק מורכבת ולא דומיננטית.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו