מה עושים??!?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום
 
  • מה עושים??!?
    אביעד
    17/09/2009

    הבת שלנו בת חודשיים פחות חמישה ימים. נזונת מאז הלידה ואילך מהנקה בלבד.

    לפני כשלושה שבועות התחלנו לשים לב לשינוי בצבע הצואה שלה, אשר הפכה לירוקה יותר, רירית לעיתים ובעלת ריח חריף יחסית. בנוסף, ניכר כי פעמים רבות היא חסרת מנוחה, וסובלת מכאבי בטן.
    עוד נציין, כי לכל אורך התקופה היא עירנית ועולה במשקל.

    רופא משפחה הפנה אותנו לבדיקה צואה, שם נמצא פרזיט מסוג ג'יארדיה למבליה. לעומת זאת, בבדיקת צואה נוספת אשר נערכה צויין כי "לא נצפו פרזיטים" אך צוין כי "נצפו לויקוציטים רבים".

    לפי מה שהבנו, מצב כזה בילד או במבוגר יטופל באמצעות פלג'יל. יחד עם זאת המדובר בתינוקת בת כחודשיים ימים בלבד (!). האם בגיל כזה מותר להשתמש באנטיביוטיקה? איזה נזק עשוי להיגרם משימוש באנטיביוטיקה? האם התועלת עדיפה על הנזק? האם ניתן / כדאי לחכות עם הטיפול או שמא יש להתחיל אותו מיד?

    לתשובותיך נודה....

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים??!?

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • לאביעד

    פרופ` יורם בוינובר
    21/09/2009

    ניתן לטפל בפלגיל אך צריך להיות בטוחים שאומנם קיים הפרזיט. בגיל זה גיארדיה היא נדירה ולכן אני ספק האם התשובה מהימנה. ישנן מעבדות כמו זו במרכז הרפואי בהרצליה הבודקים את אנטיגן הפרזיט בצואה ולא רק מבצעים בדיקה הסתכלותית . קימת גם האפשרות לעקובב אחר התינוקת ועלית המשקל ללא מניפולציות תרפויטיות.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו