המעטה בכמויות האוכל

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• המעטה בכמויות האוכל
    הילה
    13/10/2009

שלום רב,

בני בן ארבעה חודשים וחצי , נולד בשבוע 38 במשקל 2780 כיום שוקל 6500 בחודש האחרון המעטה בכמויות האוכל בשבוע האחרון המעטה ניכרת אוכל כל 3 שעות בין 90 ל 120 וגם זה "במלחמה" . מים אוהב מאוד . נראה כי התמ"ל פשוט לא טעים לו עברנו לתמ"ל אחר ללא הועיל . נשללה פטריה בפה, נבדק אצל רופא ילדים ואחות טיפת חלב נמצא תקין בעקומת ההתפתחות, לא יורד במשקל אם כי לאחרונה מעלה מעט. אני מנסה כמעט הכל איתו , החל מהחלפת פיטמה ועד הוספת מעט קונפלור למזון וניסיון להאכיל דיסה דליליה בכפית. התינוק הפך לסרבן אוכל. ישן יפה בלילה 12 שעות לפעמים (לא רצוף) כאשר מתעורר פעם אחת ואוכל באמצע בסביבות 90-120 וחוזר לישון. מה לעשות על מנת לגרום לו לאכול יותר? האם כדאי לנסות תמ"ל צמחי?האם מותר לנסות להוסיף מעט סוכר ענבים לתמ"ל ? בסה"כ הילד מתפתח יפה, ערני, חייכן וכמעט ולא בוכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המעטה בכמויות האוכל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להילה

פרופ` יורם בוינובר
    13/10/2009

התאור הוא של תינוק בריא. בגיל זה לעתים הפחתהטבעית בכמות לקיחת המזון. ניתן להתחיל במרק או פרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אצל הבת שלי אותה בעייה

שרון
    18/10/2009

בערך בגיל 4 חוד' התחילה להפחית בכמויות האוכל , עד שירדה לכ-70-90 מ"ל בארוחה , כאשר כבר אכלה כמויות יפות של 150-180 מ"ל . אז עכשיו היא כבר בת 6 חוד' כמעט ואני מפצלת לה את הארוחה לשניים . מכינה בקבוק של 180 מ"ל , כאשר היא רעבה היא מסיימת חצי ואז מתחילה לדחוף את הפטמה עם הלשון החוצה , אני משכיבה אותה לשחק קצת עם הצעצועים ואחרי שהיא מתעייפת (כשעה וחצי -שעתיים ) ורוצה לישון אני נותנת לה את החצי השני של האוכל והיא מסיימת אותו יפה ולפעמים נרדמת תוך כדי . תנסי אולי גם לך זה יעזור .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו