גזים ועצירות לתינוק בן 3 שבועות

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• גזים ועצירות לתינוק בן 3 שבועות
    קרן
    06/01/2010

שלום,

בני בן ה 3 שבועות סובל מכאבי בטן קשים, גזים ועצירות.
    הוא מתפתל מכאבים ומתאמץ מאוד להתרוקן, לרוב מצליח בסיוע שלנו, ע"י הרמת הרגליים שלו בזמן הלחיצות.
    היציאות שלו קשות מאוד ואף מספר פעמים היו מלוות במעט דם בעקבות המאמץ. בדכ יש לו יציאה אחת ביום.
    רופאת הילדים אמרה שזה טבעי והגיוני בשלב זה. היא המליצה על סירופ אל צירות וטיפות גליקול/סימיקול לגזים.
    עלי לציין שהילד ניזון מהתחלה משילוב של פורמולה + הנקה (אין לי מספיק חלב והוא לא משביע אותו). כמו כן החלפתי בין סימילאק למטרנה כיוון שחשבתי שאולי משם הבעיה, אך כמעט ואין שינוי.
    אני גם נזהרת ממאכלים שגורמים לגזים וצמצמתי את התפריט שלי בהתאם.
    ניסיתי לתת לו מים עם נענע אך גם זה לא עוזר..
    אני קצת חוששת מתרופות בשלב כה מוקדם של חייו, מה גם ששמעתי כל מיני סיפורים על חומרי הרדמה שנמצאו בתרופות טבעיות לגזים.. והעדפתי שלא לתת לו בינתיים תרופות, אולם המצב די מחמיר והילד סובל..
    אני אובדת עצות ואודה לעזרה
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקרן

פרופ` יורם בוינובר
    06/01/2010

בגיל זה ממליץ רק להוסיף מים לפורמולה ולהיות סבלני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ותודה על התשובה המהירה, אבל..

קרן
    07/01/2010

לא הבנתי למה הכוונה להוסיף מים לפורמולה.. להוסיף מעבר לנדרש בהוראות?
    לגבי תרופות אני מבינה שאתה לא ממליץ כלל? גם לא "תרופות סבתא"? הציעו לי להוסיף שמן קנולה לפורמולה או לתת לו מיץ של עגבניה. האם אתה מכיר את השיטות? ממליץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו