תינוק לא מצליח לשחרר

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• תינוק לא מצליח לשחרר
    אולגה
    12/01/2010

שלום רב,
    התינוק שלי בן 3 חודשים ושבוע ימים, בסביבות גיל חודשיים מאוד סבל מגזים שאי-אפשר לתאר במילים עד כמה . ההתקפים עצמם חלפו אך מה שנשאר זה זה שהוא כל הזמן מתאמץ ולוחץ, כבייכול רוצה להפליץ / לשחרר גזים או לעשות קקי אך לא מצליח, לפעמים מצליח לשחרר גז אחד קטן אך לא נרגע מזה. הדבר מעיר אותו משינה והתופעה חמורה בעיקר בלילה, הוא מתעורר לינוק סביבי שעה 1 בלילה ת ואחרי זה פשוט לא מצליח לישון, נרדם-מתעורר-נרדם-מתעורר -מקפל רגליים, מתאמץ, מסובב ראש לימין ולשמאל עד שבשעה 7 בבוקר הוא עושה קקי ומשחרר גזים אך עדיים ממשיך להתאמץ פשוט פחות. שוב עושה קקי סביב שעה 12 (לא קבוע) ושוב סביב שעה 5 אחרי הצהריים.
    בגלל זה אני לא ישנה כבר 3 חודשים ומאוד מותשת, הבנתי שזה קורה אצל יונקים בעיקר. הוא ניזון מהנקה מלאה.בני מאוד סובל מזה וגם לא מצליח לישון כמו שצריך ולנוח.
    פי הטבעת שלו תקין-נבדק ע''י רופאת הילדים שלנו.
    עולה יפה במשקל, כמות היציאות- 2-3 ביממה, רכות וצהובות.
    טופל ע''י בייביזים כ-3 שבועות, ניסינו להפסיק- אך היה נראה כי המצב החמיר אחרי שהפסקנו אז המשכנו שוב לתת את הטיפות.
    השאלות שלי הן:
    1. אם אפסיק להניק ואעבור לתמ''ל- האם הדבר יחלוף?
    2. מה הצפי?כמה זמן זה עוד ימשך?
    3. האם ניטל לטפל בזה או שאין מה לעשות בעניין?
    4. האם להמשיך מתן בייביזים? או שזה עלול להחמיר בעקבות המתן?
    5. למה זה קורה?
    המכתב יצא לי די ארוך-סליחהת פשוט ניסיתי לתאר את המצב, ותודה מראש על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק לא מצליח לשחרר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאולגה

פרופ` יורם בוינובר
    12/01/2010

עצירות על רקע הנקה תופעה לא נדירה. אין תרופה יעילה לגזים. במתן פורמולהאני ממליץ על תוספת מים בהנקהלא ניתן לעשות זאת בצורה יעילה. התופעות חולפות עם הזמן. בהמשך תוספת מרק ופרי עשויים לעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו