רפלוקס(קצת ארוך- אנא סבלנותכם)

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• רפלוקס(קצת ארוך- אנא סבלנותכם)
    ליאור
    05/10/2007

ערב טוב, בתי בת ארבעה חודשים מאובחנת עם רפלוקס חמור מגיל שבועיים. מטופלת בלוסק בסירופ 1.25 CC פעמיים ביום. סבלה מאד מדרכי הנשימה, ישנה בהגבהה, יציאות אחת ליומיים שלושה, תמיד מימיות ומסריחות מאד. על אף המלצת הגסטרו להעביר אותה לאנפמיל התעקששתי על הנקה מלאה. לפני שבוע וחצי כשהגיעו מים עד נפש מבחינת הפליטות התחלתי לשלב אנפמיל AR עם ההנקה. אוכלת ברצון, פולטת מעט פחות אבל אני רואה שכאשר לא פולטת האוכל "מטייל" , מגיע עד לפה בצורת "קוטג'" ונבלע חזרה, תופעה שמדירה שינה מעיני, מחשש השתנקות. בנוף, אמרה הגסטרו כי עם מתן האנפמיל ניתן יהיה בהדרגה להפסיק עם הלוסק אולם אם האוכל עדיין מטייל במעלה ובמורד הקיבה הרי שעדיין קיימת חומציות אם אינני טועה?אז כיצד ניתן יהיה להפסיק עם הלוסק?
    מזה כשבועיים צצים ונעלמים כתמים אדמדמים בהירים באיזור הגב, בטן, מצח ועורף. ללא סימן לגרד או חספוס וללא כאב, כך עושה רושם. האם ייתכן כי הקטנה אלרגית לדבר מה? ניסיתי להתנזר כשבועיים ממוצרי חלב ולראות אם יש שיפור בהנקה. לא ניכר שינוי בפליטות.
    אציין כי הילדה כבר לא מקשתת ראשה לאחור בזמן ההנקה וכן בזמן מתן האנפמיל, לאחרונה מעט חסרת מנוחה בהנקה, מתנתקת תכופות מהשד אבל לא מתלוננת. עולה במשקל. לא בצורה היסטרית אבל נרשמת מגמת עלייה.
    יציאות מעט יותר סדירות ומעט פחות מימיות- עדיין מסריחות מאד.
    אני כבר מבולבלת לגמרי- בפורום שכן נאמר לי כי לוסק בסירופ מאבד לחלוטין מיעילותו. טופלנו בזנטק שלא עזר כלל. אני כבר לא יודעת אם לפנות לרופא עור, גסטרו אחר, לתת אנפמיל צמחי כדי לשלול אלרגיה.. אין לי כבר כוחות. שלא לדבר על איכות החיים של הקטנה.
    מתי עובר הרפלוקס? האם במעבר למוצקים חל שיפור?
    סליחה על האורך ותודה על תגובתכם
    בברכה,
    אמא עייפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפלוקס

ד''ר בתיה וייס
    07/10/2007

רפלוקס קיבתי-ושטי אכן משתפר עם הזמן ועם מעבר למוצקים ולמצב אנכי (ישיבה, עמידה), כך שלמרות העייפות הנוכחית המצב קרות לודאי ישתפר בהמשך.
    הטיפול בלוסק נכון, והסירופ מוכן בצורה שאינה מבטלת את פעילות התרופה. לאור המשכות הסמפטומים לא הייתי מפסיקה טיפול בשלב זה. ישנה אפשרות להוסיף פרמין או פרפולסיד, אך לאור ההטבה הייתי ממתינה.
    אפשרות נוספת היא שמדובר באלרגיה לחלבון חלב פרה ונניתן לעשות נסיון טיפולי עם פורמולה מפורקת (כגון נוטרמיגן, פרגסטמיל, נאוקייט) בתוספת קורנפלור להסמכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה- ועוד שאלה ברשותך,

ליאור
    07/10/2007

האנפמיל אמור למצק את החלב בבטן ולא לעלות כלל. אבל הוא כן עולה. אני רואה את הפה של הקטנה נמלא חלב גושי ולרוב גם נפלט החוצה. מה זה אומר? שהוא לא יעיל? שהיא אלרגית?
    בנוסף, בקבוק הלוסק נגמר ועד שדאגתי לבקבוק חדש יצא שיומיים היא לא קיבלה את התרופה במהלכם גברו השיעולים וכן הפליטות. יש קשר בין הלוסק לפליטות או שמא הוא אחראי רק על ההקלה בצרבת? והאם האנפמיל שעולה איננו מלווה אף הוא בחומציות הגורמות לצרבות?
    שוב תודה
    וערב טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס

ד''ר בתיה וייס
    09/10/2007

האנפמיל, כמו הרבה דברים אחרים, לא תמיד עובד או פועל חלקית. התגברות השיעול יכולה להיות קשורה להפסקת הלוסק, כי לעתים החומצה גורמת שיעול ללא נוכחות פיזית של אוכל בלוע. כאשר האנפציל עולה זה אינו חומר חומצי (חלב), החומציות קשה יותר ללא אוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו