מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- מבולבלת. אפשר בבקשה סדר בריפלוקס?:)נעמה27/01/2010
לרופאים שלום,
אני מתקשה למצוא באינטרנט מידע מספק בנוגע לריפלוקס. לצערי (וודאי גם לצערם של הרופאים), לרופאים בקופ"ח יש מעט זמן להקדיש לכל ילד, והם מקדישים אותו לאנמנזה והסבר על הטיפול, ואני נשארת עם המון חורים ודיסאינפורמציה.
מאד-מאד אודה על מענה לשאלות הללו, אני יודעת שהן רבות- אך כאמור אין לי מהיכן להשיג מידע מהימן ונראה לי שרבים יפיקו תועלת מהתשובות.
בני בן חודשיים וחצי, סובל כפי הנראה מריפלוקס פנימי (וגם רגישות לחלבון פרה)- על סמך השיפור מאז מתן זנטק פעמיים ביום.
יש עדיין תנודתיות רבה בהתנהגות ובארוחות. לעיתים אוכל 60CC, מקשית את הגב והראש, ולעיתים 120CC, ואז רק "מקטר" קצת בסיום הארוחה. כמעט ואינו פולט, ואם כבר פולט- אז גם דרך האף. חסר שקט במידות שונות, כל יום משהו אחר.
1. האם יש טיפול יותר מתאים עבורו? שצפוי להביא שיפור משמעותי יותר או עקבי יותר כך שלא יהיו הקשתות? או שהתנודתיות הזו אופיינית לריפלוקס מטופל?
2. התחלנו להסמיך את המזון אך לא קיבלנו הסבר מדוייק כיצד. כמה קורנפלור לשים בבקבוק של 120CC? הרופאה אמרה כפית אך לא ברור לי אם כפית מטבח או כפית מידה של תחליף החלב, ולא נראה כי כפית אחת עושה הבדל משמעותי בסמיכות.
3. משמיע קולות שונים: השתנקויות, חרחורים, נהמות- האם אופייני לריפלוקס? (הריאות נקיות)
4. הרבה פעמים סביב השינה "נאבק": מזיז את ידיו ורגליו, נאנק, בוכה, ללא קשר למידת העייפות. האם אופייני לריפלוקס? האם זה קשור לתנוחה?
5. הגבהת המיטה- האם באמת לזוית של 45 מעלות? זה נראה המון...
6. החזקה במצב ישר לאחר האכילה- כמה זמן?
7. האם יתכן מצב בו חוסר השקט מוביל לעיכוב בהתפתחות? כלומר בגלל היעדר "זמן למידה"? (לא מתכוונת לעיכוב פיסי).
8. האם עקב ההסמכה תתכן עצירות? אם כן האם ניתן להוסיף מעט מים לכלכלה ומתי לתת אותם? חצי שעה לפני האוכל, אולי?
בתודה גדולה.
נועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
ד''ר בתיה וייס28/01/2010לשאלותייך:. אם זנטק לא מספיק ניתן לעבור ללוסק. 2. ל-120 סמק להוסיף כף עד 2 כפות (מטבח) קורנפלור. 3. יתכ, אך לא ספציפי.4.שוב, לא ספציפי. 5. רצוי 30 מעלות. 6. אין חישוב מתמטי- כמה שיותר...7. לרב רפלוקס משתפר עם הזמן ואינו גורם לעיכוב. יש להשכיב על הבטן בזמן עירנות תוך השגחה. 8. תתכן עצירות, עדיף לא לתת מים ברפלוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאד!
נעמה28/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)