מבולבלת. אפשר בבקשה סדר בריפלוקס?:)

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• מבולבלת. אפשר בבקשה סדר בריפלוקס?:)
    נעמה
    27/01/2010

לרופאים שלום,

אני מתקשה למצוא באינטרנט מידע מספק בנוגע לריפלוקס. לצערי (וודאי גם לצערם של הרופאים), לרופאים בקופ"ח יש מעט זמן להקדיש לכל ילד, והם מקדישים אותו לאנמנזה והסבר על הטיפול, ואני נשארת עם המון חורים ודיסאינפורמציה.
    מאד-מאד אודה על מענה לשאלות הללו, אני יודעת שהן רבות- אך כאמור אין לי מהיכן להשיג מידע מהימן ונראה לי שרבים יפיקו תועלת מהתשובות.

בני בן חודשיים וחצי, סובל כפי הנראה מריפלוקס פנימי (וגם רגישות לחלבון פרה)- על סמך השיפור מאז מתן זנטק פעמיים ביום.
    יש עדיין תנודתיות רבה בהתנהגות ובארוחות. לעיתים אוכל 60CC, מקשית את הגב והראש, ולעיתים 120CC, ואז רק "מקטר" קצת בסיום הארוחה. כמעט ואינו פולט, ואם כבר פולט- אז גם דרך האף. חסר שקט במידות שונות, כל יום משהו אחר.

1. האם יש טיפול יותר מתאים עבורו? שצפוי להביא שיפור משמעותי יותר או עקבי יותר כך שלא יהיו הקשתות? או שהתנודתיות הזו אופיינית לריפלוקס מטופל?

2. התחלנו להסמיך את המזון אך לא קיבלנו הסבר מדוייק כיצד. כמה קורנפלור לשים בבקבוק של 120CC? הרופאה אמרה כפית אך לא ברור לי אם כפית מטבח או כפית מידה של תחליף החלב, ולא נראה כי כפית אחת עושה הבדל משמעותי בסמיכות.

3. משמיע קולות שונים: השתנקויות, חרחורים, נהמות- האם אופייני לריפלוקס? (הריאות נקיות)

4. הרבה פעמים סביב השינה "נאבק": מזיז את ידיו ורגליו, נאנק, בוכה, ללא קשר למידת העייפות. האם אופייני לריפלוקס? האם זה קשור לתנוחה?

5. הגבהת המיטה- האם באמת לזוית של 45 מעלות? זה נראה המון...

6. החזקה במצב ישר לאחר האכילה- כמה זמן?

7. האם יתכן מצב בו חוסר השקט מוביל לעיכוב בהתפתחות? כלומר בגלל היעדר "זמן למידה"? (לא מתכוונת לעיכוב פיסי).

8. האם עקב ההסמכה תתכן עצירות? אם כן האם ניתן להוסיף מעט מים לכלכלה ומתי לתת אותם? חצי שעה לפני האוכל, אולי?

בתודה גדולה.
    נועה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לנועה

ד''ר בתיה וייס
    28/01/2010

לשאלותייך:. אם זנטק לא מספיק ניתן לעבור ללוסק. 2. ל-120 סמק להוסיף כף עד 2 כפות (מטבח) קורנפלור. 3. יתכ, אך לא ספציפי.4.שוב, לא ספציפי. 5. רצוי 30 מעלות. 6. אין חישוב מתמטי- כמה שיותר...7. לרב רפלוקס משתפר עם הזמן ואינו גורם לעיכוב. יש להשכיב על הבטן בזמן עירנות תוך השגחה. 8. תתכן עצירות, עדיף לא לתת מים ברפלוקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך מאד!

נעמה
    28/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו