כאבי בטן בזמן יניקה

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן בזמן יניקה
    רעות
    05/03/2010

בני בן 6 חודשים. מגיל חודשיים בערך הוא לעיתים מתפתל בזמן יניקה ובוכה עד למתן יציאה. כשהוא לא מצליח לבד אני משכיבה אותו על הגב עם הרגליים למעלה לוחצת עליהם קלות. זה כמעט תמיד עובד. לאחר מכן הוא מיד נרגע וחוזר למצב רוח טוב. עד לפני שבוע מאז הלידה היתה לו יציאה בסוף כל הנקה.
    לפני חודש וחצי התחלנו בטעימות ירקות מבושלים ופירות ובהדרגה עברנו לארוחה אחת ביום של מוצקים. הוא מאוד אוהב לאכול, לא משנה מה, ואוכל כמויות יפות מאוד.

לפני שבועיים הוא התחיל להתלונן יותר בזמן היניקות והמצב מחמיר עד שכבר יומיים הוא לא מצליח כמעט לינוק כי הוא בוכה כל הזמן. כשאני שואבת הוא אוכל יותר בקלות מהבקבוק. אני לא חושבת שזו שביתת יניקה כי הוא מנסה ורוצה אבל אז מתחיל להתפתל ומסובב את הראש. במהלך היום הוא לא נראה סובל אך בכל פעם שאוכל, מיניקה, מהבקבוק או מוצק הוא מתלונן.

בנוסף, כבר שבוע הוא סובל מעצירות. פעמיים שמתי לו נר גליצרין בהמלצת הרופאה וישר היתה לו יציאה קשה. ניסיתי לתת לו לשתות קצת מיץ שזיפים אבל הוא ממש לא אוהב את זה.

הרופאה שלנו חושבת שאין מה לדאוג ושהוא רק צריך ללמוד ללחוץ.
    אני מפחדת שאנחנו מפספסים משהו ושהוא סובל. בנוסף אני לא רוצה שהוא ילמד שיניקה זה דבר כואב.
    האם יש קשר בין היניקה לכאבי הבטן? האם צריך ללכת לבדיקות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן בזמן יניקה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לרעות

ד''ר בתיה וייס
    07/03/2010

אם בדיקת הילד תקינה (כולל בדיקה רקטלית) אין צורך לעשות מניפולציות ליציאות. אין קשר בין היניקה דווקא לכאבי בטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעות, יש לי אותה בעיה

ליאת
    25/12/2010

אשמח לדעת האם מצאת פתרון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו