פליטות מרובות.חשש לרפולקס

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• פליטות מרובות.חשש לרפולקס
    דקלה
    15/10/2007

בוקר טוב, אני תייעצת בפורם הזה זאת לאחר שלא קיבלתי תשובה מספקת מהרופא המטפל של בני. בני כבן חודשיים בדיוק. לפני כשבועיים החלה אצלו תופעה די מוזרה(לפחות לנו) פילטות מרובות לאחר האוכל, ולעיתים גם כשעתיים לאחר מכן, בצורה גבשושית.(כשל אשל).
    כאשר הדבר קורה בני מעוות את פניו....הלכתי לרופא ילדים, ולאחר בדיקה ממש כללית, נאמר לי כי הילד בסדר גמור ,אך אם כבר אני חוששת אז הוא נתן לי טיפול בילד ע"י אלגיקל(לא זוכרת את השם המדוייק אך מדובר על תמיסה שיוצרת שכבת הגנה בין הושט לקיבה ומונעת העלת גירה") ניסיתי לתת את זה לבני אך הוא ממש "נגעל" מזה ופלט לאחר מכן עוד יותר....
    שאלתי כרגע היא האם מומלץ לטפל בדבר שלא אובחן ממשי? אלא רק על סמך סיפורים.
    הבדיקה היתה ממש שיטחית....מלבד זאת בני עלה בחודש האחרון 650 גרם האם זה תקין?
    (הנקה בלבד) וכמה אמור לעלות תינוק לאחר חודשיים?לאור נושא הפליטות....המרובות..
    איך ניתן לזהות כי הילד סובל ??
    תודה,וסליחה על האריכות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פליטות מרובות

ד''ר בתיה וייס
    16/10/2007

רפלוקס קיבתי-ושטי הוא מצב כמעט "פיזיולוגי" בגיל זה, ומשתפר מעצמו עם הגיל. פליטות בלבד, באם אין שיעול, השתנקות, או חסר עלייה במשקל, אינן סיבה לטיפול תרופתי, וניתן להסתפק בהשכבה מובהת ל-30 מעלות (הגבהה מתחת למזרן), ואכילת לעתים קרובות יותר של כמויות קטנות יותר (בהנקה קצת יותר קשה להעריך). עוות הפנים נובע מתחושת חמיצות, כמו צרבת. אם תחושה זו מתגברת, או מלווה באי שקט וחוסר רצון לאכול- זו תהיה סיבה לטיפול תרופתי (זנטק, לוסק). באם התגובה קלה אין הכרח לטפל.
    עליית המשקל צריכה להיות כ-10 גר'/ קג/ יום. כדאי לבדוק על פי עקומות ט.חלב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו