ברזל במגמת ירידה

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• ברזל במגמת ירידה
    עינת
    18/03/2010

שלום רב,
    איני יודעת אם זהו הפורום הנכון לי אבל אולי מכאן תבוא הישועה.
    הבת שלי בת 1.4 שנים. אובחנה בגיל שבועיים עם רפלוקס ומטופלת עד עכשיו בלנטון ואלגיקל (כשיש). בגיל חצי שנה בעקבות דם בצואה ושלשולים היה חשד לרגישות לחלב שאני צורכת ולכן הפסקתי להניק אותה והיא קבלה נאוקייט עד לגיל שנה. בגיל שנה החלה לקבל סימילאק ולא היה נראה דם בצואה למראית עין וגם לא שלשלה. החל מגיל שנה מאז שנכנסה למסגרת היא חולה לעיתים קרובות עם חומים ממושכים של 40 מעלות כאשר אף פעם לא נמצא לכך הסבר של אוזניים גרון וכדו' וכל פעם קיבל אבחנה של וירוס. בדיקות דם הראו כל הזמן מימדים של דלקת CRP ו-ש"ד מואצות כמו כן טרומבוציטים קרוב למיליון!!!ולכן גם פעמיים אושפזנו ללא טיפול, למעט נורופן. בשל תדירות החומים בדקו FMF שנשלל ועוד.
    כעת, הבת שלי באי שקט הבא לידי ביטוי בעיקר בלילות, היא מתעוררת כשעה לאחר שהלכה לישון בבכי ודרישה לשתייה, היא שותה כמות גדולה של מים (דבר שלא אפיין אותה אף פעם) וחוזרת לישון ומתעוררת עוד מספר פעמים לשתייה נוספת.
    הדבר המדאיג אותי הוא שהברזל שלה במגמת ירידה ועומד כעת על 13.80, ההמוגלובין הינו 11.60 והפריטין 26.40. הבת שלי מקבלת כבר מעל ל-4 חודשים תוספת של ברזל. בתחילה קבלה 20 טיפות פריפל ועכשיו הוחלף לה לאקטירון והיא מקבלת 1 cc ליום.

מה עשוי להסביר את הירידה בברזל??? האם החוסר בברזל עשוי להסביר את הנטייה לחלות לעיתים קרובות (כולל תוצאות של בדיקות דם?) מה לדעתך עלי לעשות?
    תודה מראש,
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברזל במגמת ירידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעינת

ד''ר בתיה וייס
    21/03/2010

מחלות חוזרות יכולות להביא לאנמיה, אך לאור מדדי הדלקת הגבוהים עם החום כדאי להתייעץ עם ראומטולוג ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו