רגישות ללקטוז או רגישות לחלבון בחלב

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• רגישות ללקטוז או רגישות לחלבון בחלב
    עדי
    17/10/2007

שלום רב,
    בתי בת חצי שנה.שבועיים ראשונים לחייה שלשלה כ-20 פעם ביממה (ניזונה מהנקה+סימילאק).אח"כ כחודש הכל היה תקין (רק סימילאק רגיל)ן. ואז שוב החלו שלשולים (20 פעם ביממה) במשך חודש שלם . החלפנו לה לסימילאק צמחי(איזומיל) והשלשולים פסקו, והיא ניזונה מאיזומיל עד היום.
    פעמיים ניסינו לתת לה שוב סימילאק רגיל וזה גרם להקאות מרובות באותו היום+3 ימי שלשולים.
    אציין שלאורך כל התקופה היא עולה יפה (מאד) במשקל (אחוזון95 , נולדה 3 קילו וכעת 8.5 קילו ).
    כמו כן, לא היו לה שום תופעות אחרות (כגון פריחה) או סממן חשוד אחר במהלך חייה
    1. כיצד ניתן לדעת אם היא רגישה ללקטוז או לחלבון בחלב?
    2. מתי הכי מוקדם ניתן לבדוק רגישות לחלבון (הבנתי שרגישות ללקטוז זה בגיל הרבה יותר מאוחר)?
    3.קראתי על חסרונות הסויה (זה מאד מטריד אותי!) והציעו לי להחליף ל NUTRAMIGEN. האם זה עדיף?
    4. (שאלה אחרונה) האם מוצר המכיל סוכר, או אבקת חלב רזה אסור להאכילה? (אני מתייחסת לעוגיות "בייבי ביס" שבני הבכור מאוד אהב. )

נ.ב בני הבכור לא סבל כלל מרגישות דומה וגם לא אף אחד במשפחתנו

המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישויות

ד''ר בתיה וייס
    21/10/2007

רגישות ללקטוז נדירה מאוד בגיל הינקות ולכן סביר שמדובר ברגישות לחלבון חלב פרה. לרב רגישות זו חולפת עם הגיל וניתן לבצע נסיון חלב (מבוקר, אשפוז יום) בגיל שנה. לסויה אכן חסרונות מסויימים, אך להעביר כעת לנוטרמיגן עלול להתקל בקשיי האכלה עקב הטעם השונה-ניתן לנסות.
    לא צריכה להיות בעייה עם סוכרים אלא רק עם חלבון חלב .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו