כאבי בטן

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן
    מיכל
    12/04/2010

שלום רב!
    בתי בת חמש וחצי. מאז שהיתה תינוקת סובלת מעצירות. גם אם היתה יציאה כל יום היתה מאוד קשה בדמוי אבנים קטנות. כשהיתה בת חודשים ספורים נעזרנו בטיפות הומאפטיות.אחר כך עברנו לסירופ "אל צירות" של הדס (תמצית שזיפים ותאנים) לצורך ריכוך הצואה. אחר כך לפגלקס ועכשיו היא מקבלת כל ערב נרמלקס ובחודשים האחרונים גם שמן פרפין. במהלך השנים הופיעו כאבי בטן לסירוגין. התחלנו כמה פעמים בירור ועד סיומו הכאבים היו חולפים. במוחדש אוקטובר כבר כחצי שנה הילדה סובלת מכאבי בטן עזים כל יום. היא מצביעה על אזור הטבור קצת מטה ומעלה. הכאבים מופיעים בד"כ בזמן האוכל. לאחר כמה כפות הילדה מפסיקה לאכול עקב הכאב ונשכבת. כעבור כשעה היא אומרת שהיא רעבה והסיפור חוזר על עצמו. לפעמים הכאב מופיע על קיבה ריקה בבוקר ולאחרונה גם בערב לפני השינה מה שמפריע לה להירדם. לשאלתי איזה כאב היא מרגישה היא מראה לי עם היד תנועה של סגערת ופתיחת אגרוף (נראה כמו התקבצות).היא טופלה ע"י לוסק במשך 6 שבועות עם הטבה מינימלית במהלך הטיפול, אך לאחר סיום הטיפול לא היו כאבים במשך כ 10 ימים. בימים אלה הילדה התחילה לאכול ושמחת חיים חזרה אליה, אך לצערי רק למשך כ 10 ימים ואז הכל התחיל מהתחלה.
    במשך השנים הללו וכמובן בחצי השנה האחרונה ביצענו מספר בדיקות: US בטן (פעמיים) תקין, 3 בדיקות דם לצליאק תקינות. פריטין תמיד נמוך (11) כאשר הימוגלובין12.8. תוסף ברזל אינה יכולה לקבל עקב החמרת כאבי הבטן. אני שמתי לב שערכי שומנים בדם בגבול העליון של הנורמה???
    נשאר לנו לבצע גסטרוסקופיה,כנראה שלא יהיה מנוס. אדגיש שכאבי בטן הממושכים במשך חצי שנה האחרונה פוגעים מאוד בתפקודה. הגננת מתקשרת שהילדה שוכבת ומתלוננת על כאבי בטן ואנחנו רצים לקחת אותה מהגן, זה פוגע גם בשעות הפנאי אחה"צ - היא עזבה חוג ריקוד עקב הכאבים.
    בנוסף הילדה די עצובה ולעיתים אומרת שוב כואב לי אני אפילו לא יכולה לאכול. זה מדאיג אותי מאוד בעניין ההשלכות לעתיד.
    מה ניתן למצוא בגסטרוסקופיה?
    אצין שניסינו דיקור אך ללא הטבה
    אודה על התייחסותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוסיף

מיכל
    12/04/2010

שביצענו בדיקות להיליכובקטר בצואה וגם נשיפה והן תקינות.
    בנוסף הילדה סובלת מגרפסים וגיהוקים באופן קבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל

פרופ` יורם בוינובר
    13/04/2010

על נושא האנדוסקופיה עליך לשוחח עם הרופא המבצע. אני ממליץ הדמיה של מע העיכול לךפני אנדוסקופיה - בדיקת מעבר מע עיכול עליונה ומעי דק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובהמשך לתשובתך

מיכל
    13/04/2010

אודה לך באם תוכל לפרט איזו בדיקת הדמיה עושים כדי לראות מעבר במע' עיכול עליונה ומעי הדק? מה שם הבדיקה ומה ניתן לראות בעזרתה? אני קצת מושכת זמן עם האנדוסקופיה בגלל ההרדמה ולכן המלצתך מאוד חשובה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו