עצירות אצל תינוקת בת 7 חודשים

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• עצירות אצל תינוקת בת 7 חודשים
    קרן
    05/05/2010

בתי בת 7 חודשים ובחודש האחרון עברנו למוצקים באוכל. היא נחשפה בהדרגתיות לירקות ופירות עד שהצלחנו להרכיב מנה שמחליפה חלב. עכשיו היא מחליפה 2 מנות וסדר האוכל הולך ככה:
    06:00 הנקה
    09:30 פירות
    12:30 מרק
    16:00 הנקה
    18:00 2 עגניות
    20:00 בקבוק סימילאק 180 מ"ל

בתי סובלת מעצירות שבמהלכה לא עשתה צואה 4 ימים, כשעשתה -הצואה יצאה בצורת עיגולים קשים וממש בכמות קטנה, ככה יומיים היא עשתה 3 פעמים קקי שמלווה בצרחות וחוסר נוחות בגלל גזים (במשך יומיים היא קמה כל לילה כמעט 4 פעמים בצרחות בגלל גזים). שיניתי את התפריט (בלי תפו"א, יותר עגבניה , אבוקדו ושמן זית), והרבה לחיצות על הבטן. פעם אחת לחצתי על הבטן עם הרגליים וממש עזרתי לה להוציא את הקקי, פעם אחרת היו צרחות בגלל עיגול של קקי שנתקע לה בפי הטבעת שבסוף משכתי החוצה.. ככה כבר שבועיים שיש לה יציאות קשות אם בכלל.
    האם כף שמן זית ביום לתינוקת בגילה זה הרבה?
    האם יש צורך ללכת לרופא ילדים בגלל האדום שיש מסביב לפי הטבעת בגלל הלחץ שהיא מפעילה? כי לא הבחנתי שזה שיש פצע, אך אולי יש פצע פנימי שאני לא רואה?
    במידה ואני חולטת שזיפים אורגניים מיובשים, כמה כפיות לתת לה?
    ואני אמורה להעלות לה את מינון הברזל מ- 3 טיפות ל- 6 טיפות ואני מפחדת שזה גם ישפיע על היציאות שלה. האם ברזל אורגני עדיף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקרן

פרופ` יורם בוינובר
    07/05/2010

ניתן לתת פגלקהס או נורמולקס שהם מרככי צואה. רצוי שתיה בכמות טובה. ברזל בכל צורה לעתים ? קשור בעצירות. הפסקת המתן אינה קריטית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו