בת חצי שנה - בלימה בעליה במשקל

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• בת חצי שנה - בלימה בעליה במשקל
    יערה
    03/06/2010

ביתי בת חצי שנה, נולדה במשקל נמוך של 2.24 ק"ג בשבוע 40. בסיום ההריון נבדק חשד ל-IUGR אך שיליה נמצאה תקינה. יש לציין שגם שני הילדים הגדולים יותר נולדו במשקלים לא גבוהים אך יותר גבוהים מזה (2.8 בשבוע 40 ו-2.5 בשבוע 38).
    בתחילה התינוקת הראתה עליה במשקל המתאימה לגודלה והיתה על גרף מקביל (אך נמוך יותר) מעקומת 3%. בהתאם לכך לא נעשה מעקב גדילה אינטנסיבי מעבר למקובל.
    בין המדידה של 4 חודשים למדידה של 6 חודשים נתגלתה בלימה בעליה במשקל. משקל בגיל 6 חודשים 4.74 ק"ג. הרופאה המטפלת החליפה מזון לאינפמיל אשר בהתחחלה הראה עליה למרות סירובה של הילדה לאכול ועל כן הקטנת כמות האוכל הנצרך. כמו כן יש לציין שהיא משתעלת הרבה אך לא פולטת. בעקבות השיעול היא מפסיקה לאכול. בשבוע הראשון של המזון החלופי נצפתה עליה ובשבוע השני שוב ירידה. חזרנו למזון המקורי והילדה אוכלת אותו באהבה.
    הרופאה המטפלת עוקבת ברצינות ובמסירות אך אני חוששת שיווצר נזק בילתי הפיך במידה ולא אטפל בצורה אינטנסיבית ופרואקטיבית יותר.
    האם החשש שלי מוצדק? האם מומלץ להתחיל בבדיקות או לאפשר בדיקה של סוגי מזונות?
    מה פרק הזמן הסביר המומלץ להמתין במידה ותינוק לא עולה במשקל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליערה

פרופ` יורם בוינובר
    03/06/2010

התינוקת היא IUGR למרות השליה התקינה. הסיבה?. העליה לעתים איטית יותר מתינוקות שאינם כאלה. לא הייתי נותן אנפמיל אלא פורמולה רגילהעם דייסה. רצוי מעקב רופא מטפל ודיאטנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו