מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- רפלוקסרונן סלע07/11/2007
ד"ר שלום,
בני בן חודשיים וחצי, יונק. פחות משבועיים אחרי לידתו החל לסבול מגזים וכאבי בטן. לא נינוח בהאכלה וגם בכלל, בוכה הרבה, בועט ברגליו, ישן מעט מאוד, בעיקר על הידיים או בנדנדה. במקביל, הוא גם פולט אחרי כל הנקה וגם במרחק ממנה (גם שעה אחרי). לעיתים מקבל מטרנה בבקבוק ופולט באותה מידה. הוא עולה במידה תקינה במשקל (אחוזון 50). רופא הילדים רשם לו זנטק, 2 סי סי פעמיים ביום. נתנו לו את זה במשך כ- 10 ימים והיתה הטבה. עשינו הפסקה זמנית כי הוא היה חולה, קיבל אנטיביוטיקה ותרופות אחרות ורצינו להקל עליו ולחסוך לו את הזנטק שהוא חריף ולא נעים, דבר שהוביל להחמרה בפליטות. שאלותי הן -
1. לאור התיאור הנ"ל, עליה תקינה במשל וילד לא נינוח - האם יש אכן מקום לטפל בזנטק?
2. הילד יורק את הסירופ. האם ניתן למהול אותו בתכשירים נגד גזים שהם יותר טעימים?
3. האם יש חיסרון/תופעות לוואי במתן זנטק?
4. כמה זמן צריך לתת את הסירופ? האם בעית הרפלוקס חולפת ומתי?
5. האם צריך לבצע אבחון נוסף (בדיקות נוספות) כדי לאשר את האבחנה?
מתנצל על ריבוי השאלות. תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
פרופ` יורם בוינובר07/11/2007הייתי ממשיך בזנטק. כמות של 0.7 מל 3 פעמים ביום כמחצית השעה לפני מתן המזון זה המינון שאי ממליץ. לא הייתי עושה בדיקות נוספות בשלב זה כשהתינוק מתפתח יפה. אתה יול למהול הסירופ במעט מים. התכשירים נגד גזים לא יעילים במיוחד. הרפלוקס חולף לרוב במחצית השניה של השנה הראשונה. תתכנה מדי פעם פליטות והקאות. תופעות לואי לזנטק לא שכיחות.
כל טוב פרופ י. בוינובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס
רונן סלע08/11/2007המון תודה. ברור לי שהתכשירים נגד גזים לא יעילים אבל האם ניתן למהול את הזנטק בהם? על גבי התרופה כתוב שאסור למהול אותה. הסיבה היחידה בעד מהילה היא שהטעם המתוק של התכשיר (גליכול) יסייע לי לתת לתינוק את הזנטק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)