רפלוקס

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• רפלוקס
    רונן סלע
    07/11/2007

ד"ר שלום,
    בני בן חודשיים וחצי, יונק. פחות משבועיים אחרי לידתו החל לסבול מגזים וכאבי בטן. לא נינוח בהאכלה וגם בכלל, בוכה הרבה, בועט ברגליו, ישן מעט מאוד, בעיקר על הידיים או בנדנדה. במקביל, הוא גם פולט אחרי כל הנקה וגם במרחק ממנה (גם שעה אחרי). לעיתים מקבל מטרנה בבקבוק ופולט באותה מידה. הוא עולה במידה תקינה במשקל (אחוזון 50). רופא הילדים רשם לו זנטק, 2 סי סי פעמיים ביום. נתנו לו את זה במשך כ- 10 ימים והיתה הטבה. עשינו הפסקה זמנית כי הוא היה חולה, קיבל אנטיביוטיקה ותרופות אחרות ורצינו להקל עליו ולחסוך לו את הזנטק שהוא חריף ולא נעים, דבר שהוביל להחמרה בפליטות. שאלותי הן -
    1. לאור התיאור הנ"ל, עליה תקינה במשל וילד לא נינוח - האם יש אכן מקום לטפל בזנטק?
    2. הילד יורק את הסירופ. האם ניתן למהול אותו בתכשירים נגד גזים שהם יותר טעימים?
    3. האם יש חיסרון/תופעות לוואי במתן זנטק?
    4. כמה זמן צריך לתת את הסירופ? האם בעית הרפלוקס חולפת ומתי?
    5. האם צריך לבצע אבחון נוסף (בדיקות נוספות) כדי לאשר את האבחנה?

מתנצל על ריבוי השאלות. תודה מראש על המענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רפלוקס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפלוקס

פרופ` יורם בוינובר
    07/11/2007

הייתי ממשיך בזנטק. כמות של 0.7 מל 3 פעמים ביום כמחצית השעה לפני מתן המזון זה המינון שאי ממליץ. לא הייתי עושה בדיקות נוספות בשלב זה כשהתינוק מתפתח יפה. אתה יול למהול הסירופ במעט מים. התכשירים נגד גזים לא יעילים במיוחד. הרפלוקס חולף לרוב במחצית השניה של השנה הראשונה. תתכנה מדי פעם פליטות והקאות. תופעות לואי לזנטק לא שכיחות.
    כל טוב פרופ י. בוינובר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס

רונן סלע
    08/11/2007

המון תודה. ברור לי שהתכשירים נגד גזים לא יעילים אבל האם ניתן למהול את הזנטק בהם? על גבי התרופה כתוב שאסור למהול אותה. הסיבה היחידה בעד מהילה היא שהטעם המתוק של התכשיר (גליכול) יסייע לי לתת לתינוק את הזנטק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו