מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- תזונה לתינוק שאבא שלו סובל מצליאקדורית15/11/2007
שלום, בני בן תשעה שבועות ועד עתה ינק כמעט בלעדית (למעט כ-5 פעמים בהם אכל סמילאק חלבי בבית חולים). אביו אובחן כסובל מצליאק ורגיש ללקטוז. כאשר אחזור עוד כחודש לעבודה, ברצוני לשלב הנקה עם פורמולה.
שאלותיי הן:1. האם עליי לקנות פורמולה צמחית, ואם כן עד איזה גיל ?(כאשר הייתי בטיפת חלב, הרופא המטפל אמר לי שעליי להימנע כשנה עד שלוש שנים מחשיפה לפורמולה חלבית שכן מחקרים הוכיחו שחשיפה לפורמולה חלבית אצל תינוקות עם צליאק גרמה לעלייה בסיכוי ללקות במחלה, אך האם בחלב שלי שהוא מקבל בהנקה אין לקטוז ? 2. באיזה גיל ניתן לערוך בדיקות לגילוי הצליאק לתינוק ? 3. האם עלי להחליף את התזונה שלי שמורכבת ברובה ממוצרים המכילים גלוטן ומוצרי חלב ? 4. האם כאשר יתחיל התינוק לאכול מוצקים עליי להקפיד על תזונה נטולת גלוטן, ואם כן עד איזה גיל ?
אודה לתשובותיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
פרופ` יורם בוינובר18/11/2007קיבלת הרבה אינפורמציה שאינה מדויקת. את יכולה לאכול רגיל. אין שום עדות שחלב אם גורם לצליאק. בילדים יונקים בהתחלת חייהם יש הגנה מסוימת מהתפתחות מחלה זו. צליאק נגרם מהכנסת דגנים לכלכלה. התקופה הקריטית היא 3 חדשים ראשונים לחיים. מומלץ לדחות הכנסת הדגנים לסוף שנת החיים הראשונה. בדיקות לצליאק ניתן לדחות לגיל 18 חודש אלא אם כן ישנם סימפטומים המחשידים למחלה.
פרופ . י. בוינובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור לתשובה
דורית19/11/2007כאשר אתחיל להאכילו בפורמולה, האם עליי להקפיד להאכילו בפורמולה צמחית במשך השנה הראשונה לחייו (הרופא בטיפת חלב אמר לי שכך יהיה פחות סיכוי שיהיה לו צליאק בהמשך), או שניתן גם להאכילו בפורמולה חלבית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורמולה
בוינובר19/11/2007לתמר
אין כל הצדקה לפורמולה צמחית. את יכולה להשתמש בפורמולה חלבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)