תזונה לתינוק שאבא שלו סובל מצליאק

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• תזונה לתינוק שאבא שלו סובל מצליאק
    דורית
    15/11/2007

שלום, בני בן תשעה שבועות ועד עתה ינק כמעט בלעדית (למעט כ-5 פעמים בהם אכל סמילאק חלבי בבית חולים). אביו אובחן כסובל מצליאק ורגיש ללקטוז. כאשר אחזור עוד כחודש לעבודה, ברצוני לשלב הנקה עם פורמולה.
    שאלותיי הן:1. האם עליי לקנות פורמולה צמחית, ואם כן עד איזה גיל ?(כאשר הייתי בטיפת חלב, הרופא המטפל אמר לי שעליי להימנע כשנה עד שלוש שנים מחשיפה לפורמולה חלבית שכן מחקרים הוכיחו שחשיפה לפורמולה חלבית אצל תינוקות עם צליאק גרמה לעלייה בסיכוי ללקות במחלה, אך האם בחלב שלי שהוא מקבל בהנקה אין לקטוז ? 2. באיזה גיל ניתן לערוך בדיקות לגילוי הצליאק לתינוק ? 3. האם עלי להחליף את התזונה שלי שמורכבת ברובה ממוצרים המכילים גלוטן ומוצרי חלב ? 4. האם כאשר יתחיל התינוק לאכול מוצקים עליי להקפיד על תזונה נטולת גלוטן, ואם כן עד איזה גיל ?
    אודה לתשובותיכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צליאק

פרופ` יורם בוינובר
    18/11/2007

קיבלת הרבה אינפורמציה שאינה מדויקת. את יכולה לאכול רגיל. אין שום עדות שחלב אם גורם לצליאק. בילדים יונקים בהתחלת חייהם יש הגנה מסוימת מהתפתחות מחלה זו. צליאק נגרם מהכנסת דגנים לכלכלה. התקופה הקריטית היא 3 חדשים ראשונים לחיים. מומלץ לדחות הכנסת הדגנים לסוף שנת החיים הראשונה. בדיקות לצליאק ניתן לדחות לגיל 18 חודש אלא אם כן ישנם סימפטומים המחשידים למחלה.
    פרופ . י. בוינובר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור לתשובה

דורית
    19/11/2007

כאשר אתחיל להאכילו בפורמולה, האם עליי להקפיד להאכילו בפורמולה צמחית במשך השנה הראשונה לחייו (הרופא בטיפת חלב אמר לי שכך יהיה פחות סיכוי שיהיה לו צליאק בהמשך), או שניתן גם להאכילו בפורמולה חלבית ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורמולה

בוינובר
    19/11/2007

לתמר
    אין כל הצדקה לפורמולה צמחית. את יכולה להשתמש בפורמולה חלבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו