חשיפת תינוקות לגלוטן כשלאם יש לציאק

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• חשיפת תינוקות לגלוטן כשלאם יש לציאק
    מאיה
    23/08/2010

שלום,
    אני אם לתאומים בני חצי שנה (5 חודשים כרונולוגית), נולדו במשקלים 1790 (בת) ו 2180 (בן) וכעת שוקלים 5300 (בת) ו 6500 (בן). הם עדין קטנים מאד אך המשקל פרופורציוני ואף קצת גבוה ביחס לגובה ולהיקף הראש. ניזונים מהנקה בלבד. שאלתי לגבי צליאק. התחלתי בטעימות לפני כשלושה שבועות וקראתי שכדאי לחשוף אותם לגלוטן בתקופה זו במיוחד על רקע הנקה על מנת להוריד סיכוי לחלות בצליאק. לי יש צליאק שאובחן בגיל שנה וחצי ועד לאבחנתו הייתי תינוקת חולה מאד והגעתי לסף מוות. אני מעוניינת להוריד את הסיכוי למחלה אך מצד שני אינני רוצה שיחלו!!! מה גם שבלתי אפשרי להבחין בין סתם כאב בטן לבין התפרצות המחלה. נוסף על כך מדובר בתינוקות קטנים ביחס לגילם.האם גם במקרה זה (אם חולה בצליאק) עדין מומלץ לחשוף לגלוטן בשלב כה מוקדם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למאיה

פרופ` יורם בוינובר
    24/08/2010

החשיפה הניסיונית( אין על זה הסכמה ברורה בעת הזאת) מומלצת בגיל מוקדם יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברורה לי תשובתך

מאיה
    24/08/2010

למיטב הבנתי "חלון ההזדמנויות" לחשיפה ראשונית הוא בין 4-7 חודשים, ילדי בני חמישה וחצי חודשים ומאחר ונולדו חודש מוקדם הם למעשה בני 4 וחצי חודשים. למה כוונתך "מוקדם יותר?" האם פיספסתי ולכן אין טעם בחשיפה ראשונית? אשמח להתייחסותך בנוגע לצליאק שלי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאיה

פרופ` יורם בוינובר
    24/08/2010

אין המלצה גורפת. יש כרגע ניסיון לבדוק במסגרת מחקר האם באמת חשיפה מוקדמת מונעת המחלה. כל מה שקראת מתבסס על מאמר אחד בספרות הרפואית. במידה ואת רוצה להצטרף למחקר עליך לפנות לדר קורינה הרטמן ביחידת גסטרו ילדים בשניידר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו