שלשולים ויציאות רבות

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• שלשולים ויציאות רבות
    עדנה
    19/11/2007

שלום רב!
    בני בן שנה וארבעה חודשים ושוקל 8.5 ק"ג ולא אוכל מוצקים בצורה משמעותית וניזון לרוב מסימילאק. בפעמים המעטות שפתח את הפה לאכילה משמעותית בגיל 10 חודשים,בגיל שנה ולפני שבוע - ל-3 ימים - התחילו יציאות מרובות, שומניות עם חתיכות לא מעוכלות, ואחר מכן זה הפך לשילשולים חומציים ששורפים לו את כל הישבן. 6-8 יציאות ביום. היינו במעקב גסטרו, חשבו שיש טפילים ונתנו לו פלאג'יל. כל עוד הילד אוכל סימילאק היציאות תקינות. ברגע שנכנסים מוצקים באופן משמעותי (לא כנשנוש) מתחיל המעגל של שלשולים חומציים ופצעים מדממים בישבן והילד שוב סוגר את הפה להרבה זמן בפני מוצקים. עשו לו בדיקות לצליאק (אני עם ציליאק מאז הלידה שלו) והכל תקין, למרות שלפי הרופא לא ניתן לשלול עדיין קיומה של המחלה כי הוא לא נחשף מספיק לגלוטן.
    מה יכול להיות הכיוון? התחלנו גם טיפול התנהגותי בנושא האכילה במרפאה של ד"ר מירי קרן אבל משהו באינטואיציות האימהיות שלי לא מרפה ויש לי תחושה שמשהו פיזיולוגי משפיע ומשבש לו את כל מערך האכילה. הילד אוכל ומשלשל ועקב כך סוגר את הפה עד להודעה חדשה. מה עוד אפשר לעשות? מה לבדוק? אני כבר ממש מיואשת.
    בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים ויציאות רבות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלשול

פרופ` יורם בוינובר
    19/11/2007

לדעתי את צריכה הדרכה בנושא המזון. מאחר והוא משלשל רק כשאת נותנת מוצקים יש לברר מה הוא מקבל ולנסות להרכיב כלכלה שהסיכוי שישלשל אחריה נמוך. מאחר והפרטים הנדרשים ליעוץ בטיפול אינם אפשריים בצורה זו של אימייל ומאחר ואת כבר בטיפול אצל גסטרואנטרולוג אני ממליץ לפנות אליו שוב וללבן עימו הבעיות. הטיפול בפלגיל אינו רק נגד פרזיטים. מירי קרן היא בעלת מקצוע מוערכת מאוד.
    כל טוב- פרופ י. בוינובר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו